MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Doe de bioweek

472 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Doe de bioweek van 7 tot 15 juni 2008


Doe de Bioweek en proef van 1.001 soorten smakelijke energie! Leer bio kennen en kom bio proeven.

 

Boeren, bedrijven en winkels, kortom de hele biosector, nodigen jong en oud uit om te genieten van de natuurlijke smaak en de authentieke geuren en kleuren van de biologische landbouw.

5 redenen om bio te kiezen...

Goed voor je lijf!

Onderzoek toont aan dat bioproducten vaak meer vitamines en mineralen bevatten. En ook meer antioxidanten. Die spelen een belangrijke rol in de strijd tegen kanker.

Lekker puur

In biovoeding vind je veel minder kunstmatige toevoegingen en bewaarmiddelen. Bio verkiest vooral natuurlijke middelen of houdt het puur. Groenten en fruit krijgen tijd om te groeien, in hun natuurlijke omgeving tijdens het juiste seizoen. Bioproducten smaken daardoor heerlijk en dat proef je.

Meer schone akkers

Bioboeren gebruiken geen chemische middelen om onkruid en schadelijke insecten te bestrijden. En er komt ook geen kunstmest aan te pas. De biologische teelt verloopt in evenwicht met de natuur.

Vriendelijk voor dieren

Geen enkel landbouwsysteem hanteert zulke strikte normen voor dierenwelzijn. In de biologische teelt krijgen de dieren de zorg en de aandacht die ze verdienen.

Mijn natuur!

Op en rond biobedrijven floreert de natuur. Je vindt er meer wilde planten en dieren. De bioteelt produceert ook minder koolstofdioxide, de belangrijkste boosdoener bij de opwarming van de aarde. Meer info vind je op de website bioweek.be - Groenteabonnementen

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen