MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Droogte? Vergeet je planten geen water te geven!

9413 x gelezen
DCM door DCM • Vrijdag 15 Juni 2018 Volg DCM

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met DCM.

Een feilloos en frisgroen gazon, een prachtige plantenborder of mooie kamerplanten hebben niet altijd met plantenvoeding te maken. Planten houden niet van langdurige droge perioden. Je planten verdampen meer vocht dan wat ze op kunnen nemen waardoor ze er slecht uit gaan zien. Op tijd water geven is de boodschap, want vanaf de eerste symptomen (slappe plant, verdorde bladeren) de kop opsteken is het kwaad al geschied. Het is ook belangrijk om correct water te geven, dat wil zeggen niet te weinig maar zeker ook niet te veel in een keer.

Gazon en siertuin

Beregen het gazon bij voorkeur in de ochtend of ’s avonds en niet in de volle zon. De druppels vormen namelijk een vergrootglas voor de zonnestralen waardoor er verbranding kan ontstaan. Beregen bij langdurige droogte 2-3 keer per week, liefst met voldoende water en voorkom plasvorming. 

 

Kamer- en terrasplanten

Geef voldoende water en zorg ervoor dat de potgrond niet kurkdroog wordt. Met een laagje DCM Hydrokorrel onderaan de pot zal het overtollige water snel afgevoerd worden waardoor je planten nooit blijvend natte wortels hebben. Een kurkdroge potgrond krijgt een slechtere structuur en is moeilijk terug te bevochtigen. Dit is uiteraard nefast voor je planten. Is je potgrond toch helemaal uitgedroogd, zet de pot dan in een emmer met water tot de grond helemaal doorweekt is. 

 

TIP: Je belet uitdrogen van de potgrond ook door het gebruik van afdekmaterialen. Dit kan zowel tussen planten in volle grond als op potten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen