MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Duurzame én lokaal geproduceerde Vlaco-compost koop je op het recyclagepark!

2657 x gelezen
door Tine Winnelinckx • Vrijdag 6 April 2018

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Vlaco.be.

99 Vlaamse recyclageparken zetten Vlaco-compost dit voorjaar extra in de spotlights. Koop er duurzame Vlaco-compost en krijg er een paar tuinhandschoenen bij.

Het is composttijd!

De lente is het ideale moment om jouw tuin te verwennen met een extra vitaminekuur. Strooi fijne Vlaco-compost op je gazon en leg een flinke laag tussen bloemen en planten. Ook het mengen van compost in de plantenbakken is een heuse weldaad. Zo ben je tijdens de zomer zeker van een stralend gezonde tuin en weelderig bloeiende bloemenperken!

 

Compost? Say what?

Compost is het stabiele, gehygiëniseerde en humusrijke eindproduct van de compostering van selectief ingezamelde materialen zoals groenten, fruitschillen, grasmaaisel, bladeren en snoeihout. Compost is een bodemverbeteraar en geen meststof. Meststoffen geven planten extra voeding waardoor ze sneller groeien. Een bodemverbeteraar, zoals compost, zorgt voor het algemene welzijn van de tuinbodem en dus ook jouw groen: een gezonde plant in een gezonde bodem, zeg maar. 

Plantengroei (zowel particulier als professioneel) zorgt voor uitputting van de bodem. Door het schoonmaken van borders, weghalen van grasmaaisel en het oogsten van fruit worden immers steeds voedingselementen en organisch materiaal weggehaald. Met compost breng je de tuinbodem terug in een goede conditie. Je vult terug aan, wat je hebt weggehaald.


Wil je geen ‘rosse plekken’ meer op jouw gazon tijdens de zomer? 

Vertrek je van nul en start je nú met de aanleg van jouw gazon, verwerk dan compost in de toplaag van de bodem. Afhankelijk van de bestaande beplanting en het bodemtype gebruik je best een ploeg of frees om de bodem eerst te bewerken en daarna de compost onder te mengen. Bij een bodemverbetering werk je 750 à 1500 kg compost (of 1 tot 2 m³) in per 100 m². De tuingrond krijgt hiermee een stevige basis aan organische stof waardoor een goede bodemstructuur voor de komende twintig jaar verzekerd is. Maar ook een bestaand gazon kan je extra beschermen tegen de droogte, door het te verwennen met compost in de lente. Hoeveel compost je wanneer het best inwerkt, kan je makkelijk berekenen via de Vlaco-compostcalculator

 

Waarom kiezen voor duurzame Vlaco-compost op jouw recyclagepark?

Kies voor Vlaco-compost als duurzame bodemverbeteraar, zorgvuldig gerecycleerd uit lokaal beschikbaar organisch materiaal. Vaak weten mensen niet dat ze op vele Vlaamse recyclageparken 100% natuurlijke compost kunnen kopen. Het is nochtans een logische keuze: jouw afval wordt omgezet in een kwaliteitsvolle grondstof die je kan gebruiken in de tuin, je sluit op deze manier zelf de biologische kringloop én je kiest voor een lokaal product. Zo draag jij mee compost op handen!


Bekijk de deelnemende parken hier en ontvang gratis tuinhandschoenen bij aankoop van duurzame Vlaco-compost.

 

Lees verder op Vlaco.be »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen