MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Eén laptop voor de prijs van twee

219 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Eén laptop voor de prijs van twee.


De ,, one hundred dollar laptop '', de draagbare pc van honderd dollar die kinderen in de ontwikkelingslanden ten goede moet komen, zou volgend jaar ook in het rijke Westen te koop komen, mogelijk via de veilingsite eBay. Maar hier zul je wel twee laptops moeten kopen, waarvan je er slechts één in het bezit krijgt. De andere is dan bestemd voor een arm land. Dat verklaarde Michalis Bletsas van de organisatie One Laptop Per Child aan de Britse omroep BBC.

Deze zomer zouden de eerste vijf miljoen goedkope laptops aan de man worden gebracht in de ontwikkelingslanden. Het gaat in een eerste fase onder meer om Brazilië, Argentinië, Uruguay, Nigeria, Libië, Pakistan en Thailand.

De laptop werd ontwikkeld in samenwerking met verscheidene technologiepartners, die ernaar streefden om een zo goedkoop en zo duurzaam mogelijke pc te bouwen. Toch bedraagt de werkelijke kostprijs vandaag zowat 150 dollar, zegt Bletsas. Door de machines duurder te verkopen in de rijke landen, kan misschien een deel van die kostprijs opgevangen worden. Maar dan moet er wel een manier gevonden worden om ze goedkoop te distribueren. ,,We zijn hierover in gesprek met onze partner eBay'', aldus Bletsas.

Om de laptops bij kinderen in de derde wereld te krijgen, zou er een aparte liefdadigheidsorganisatie worden opgericht die de bestellingen verzamelt en sponsors zoekt. Elke sponsor zou dan het e-mailadres krijgen van het ,,petekind'' dat de door hem of haar gesponsorde laptop ontvangt.

Bron:

www.destandaard.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen