MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Easy Marble Hearts

736 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Eenvoudig te maken hartjes voor Valentijn, moederdag of zomaar...

marabu 1.jpg

marabu 2.jpg
• Voorbereiding: vul een glaasje of pot met water. Zorg ervoor dat de pot of het glas diep genoeg is om het te kleuren object (in dit geval een hartje) volledig te kunnen onderdompelen. Plaats het hartje op een houten stokje. Druppel zo’n 10 druppels van de eerste kleur in het water. Druppel daarna enkele druppels van een andere kleur in het midden. 2-3 kleuren zijn ideaal.

marabu 3.jpg
• Neem een houten stokje om een marmer-effect in het oppervlak te krijgen. Je kan hiervoor het stokje van het midden naar de kant te brengen of op je eigen creatieve manier.
marabu 4.jpg
• Breng nu het hartje langzaam door het laagje verf en in het water. De verffilm op het wateroppervlak zal zichzelf aan het hartje hechten. Haal het hartje dan snel omhoog . Je kan de verf ook wegblazen vóór je het hartje omhoog haalt.
marabu 5.jpg
• Wanneer het hartje droog is, is het klaar. Vooraleer het volgende hartje te maken, moet je het wateroppervlak volledig proper maken. Verfresidu op het wateroppervlak verhindert de verspreiding van de kleur tijdens het volgende marmer-proces. Teveel verf kan simpel weggehaald worden met een stukje huishoudrol..
marabu 6.jpg
Bron: Marabu 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen