Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Een groene tuinkamer -250 m2

Een groene tuinkamer

Goud


Categorie  –250 m2 project te Brugge


clip_image001(2).jpg

clip_image002(2).jpg

De opdrachtgevers wensten een door verbouwingswerken toegetakelde achtertuin om te vormen tot een rustgevende tuin, die als het ware naadloos moest aansluiten op de omgebouwde woonruimte. De nieuwe tuin moest weinig zorgen en onderhoud meebrengen, een waterpartij bevatten en het hele jaar door bloemen toveren.

Aansluitend op de woonruimte werd een houten zitput met zonneterras aangebracht, volledig omzoomd met een strak aangelegde vijver met een aangepaste omgevingsbeplanting. In de vijver werden o.a. een oeverzone voorzien met lavafilter en een zestal in een strakke lijn geplaatste schuimbronnen die zorgen voor beweging en geluid.

Via stapstenen is de vijver over te steken naar het gazon, dat omzoomd werd met een pad en met borders met bloeiende planten. Achteraan in de tuin prijkt een pergola, begroeid met druivelaars en klimrozen en aangevuld met een kleiner terrasje met bank, dat toelaat de woning en de tuin vanuit dit perspectief rustig te bekijken. Het hoofdterras met eettafel ligt in de onmiddellijke omgeving van de keuken en van de gemetselde barbecue tegen de garagegevel en is omgeven met plantvakken opgevuld met keukenkruiden.

Voor de verhardingen werd gekozen voor gebakken kleiklinkers, voor de vijver hard polyester, voor het zonneterras en de pergola belingatuinhout. Op strategische plaatsen werden stopcontacten en lichtpunten voorzien, aangesloten op verschillende kringen, zodat de eigenaars hun tuin op verschillende manieren kunnen verlichten, naargelang de gewenste sfeer en/of comfort. Buxushaagjes omzomen de verschillende plantvakken zodat ook in de winter structuur aanwezig is. Daarin vinden we zowel schaduwminnende planten ( Hosta, Waldsteinia, Anemone…), als zonneplanten (Rosa, Perovskia, Geranium…) Langs de gevels begroenen klimplanten die zorgvuldig aangebonden zijn op stevige leidraden, de vele typische stadsmuren.

clip_image003(2).jpg

clip_image004(2).jpg

clip_image005(2).jpg

clip_image006(2).jpg

Realisatie:

Tuinarchitectuur Desoete Marc Albert Serreynstraat 5- 15 8200 Brugge Tel 050.38 63 68Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen