MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Een nieuwe Belgische roos: Maisha

521 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Groenjournalist Laurence Machiels (Herzele) is zopas meter geworden van de nieuwe Belgische roos Maisha. Deze roos is een creatie van Ann Velle van Lens Roses, één van de boeiendste rozenkwekerijen van ons land.

Maisha roos

Maisha is een prachtige, sterk geurende trosroos (tot 80 cm) en een echte aanwinst voor de tuin. Uit haar elegante spitse rode knoppen komen dieproze bloemen tevoorschijn met een geel abrikoos hart dat naar lilaroze verkleurt. De halfgevulde bloemen kunnen een doorsnede van 10 cm halen, met trossen tot 14 bloemen, en bloeien de hele zomer door. Je kan ze combineren met vaste planten of in groepjes bij elkaar planten, liefst in een oneven getal (3 of 5 per m²).

Maisha is een humanitaire roos waarvan de opbrengst naar VZW Maisha gaat, een project in samenwerking met Rotary Club Ieper. De VZW geeft ex-straatkinderen in Congo een opleiding en herintegreert hen in de maatschappij. Peter van de roos is de heer Paul Breyne, Provinciegouverneur van West-Vlaanderen.

Maisha is te koop voor 17 euro (3 voor 45 euro). De opbrengst gaat integraal naar de vzw. Wees er snel bij, want er zijn er maar 500 in pot voorradig. Deze herfst zal er een nieuwe voorraad ter beschikking zijn, met blote wortel. Ondermeer te koop (of online te bestellen) bij Lens Roses in Oudenburg, www.lens-roses.com en 059/26.78.30.

maisha.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen