MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Een nieuwe hydrangea : Hovaria® ‘Hopcorn’

943 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een nieuwe hydrangea : Hovaria® ‘Hopcorn’


In het Hydrangea assortiment, nemen de Hovaria’s een speciale plaats in. Elke hortensia uit dit assortiment heeft zijn eigen verhaal. De ontwikkeling en productie van de Hovaria’s geschiedt door Koos en zoon Wilko Hofstede uit het Betuwse stadje Huissen, gelegen aan de Rijn ten zuiden van Arnhem.

Het veredelings- en productiebedrijf van de familie Hofstede, waarvan Koos en Wilko de derde respectievelijk vierde generatie zijn, heeft vele van de bestaande hortensiarassen op de markt gebracht. Aan het assortiment is nu ook een geheel nieuwe, bolvormige hortensia toegevoegd.

De geschulpte bloempjes van de Hovaria® 'Hopcorn' doen denken aan popcorn. Ook de gelijkenis met seringenbloempjes is sterk. In combinatie met de dieppaarse tot prachtig blauwe bloemkleur is ze een bijzondere hortensia.

In de tuin zal de struik gemiddeld van grootte worden met donkergroene bladeren. In de kamer heeft u langer plezier van deze Hovaria® als ze zo licht mogelijk en enigszins koel neergezet wordt.

Er was eens... het ontstaan. Er was eens een hortensia met gewone hortensiabloemen. In het najaar was ze zo goed als uitgebloeid toen Wilko een klein trosje geschulpte bloempjes aan één van de bloemschermen zag. Het trosje was kleiner dan één vierde van het bloemscherm. Pas na jaren selecteren is het gelukt om een bloemscherm te kweken dat volledig bestond uit bloempjes met deze bijzondere vorm. Nóg een jaar later was er eindelijk een plant die allemaal van deze bloemschermen had. Toen kon het vermeerderen beginnen en moest men nog een leuke naam verzinnen. De aparte bloempjes deden denken aan popcorn. Koos en Wilko heten Hofstede, dus werd hij  'Hopcorn' genoemd, Hofstede's popcorn dus.

meer info:  www.hovaria.com

HovariaHopcornCU03sb.jpg

HovariaHopcornCUPinkb.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen