MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Een perfect onderhouden gazon, zonder moeite

2868 x gelezen
door STIHL • Vrijdag 15 April 2016

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met VIKING Tuinmachines.

Regelmatig maaien is noodzakelijk voor een gezond gazon. Maar hebt u tijd en zin om dat minstens één keer per week zelf te doen? Zou u niet blij zijn als het voor u wordt gedaan, terwijl u zich ontspant? Dan is een robotmaaier de ideale oplossing! Een perfect onderhouden grasperk, snel en efficiënt gemaaid en bemest door een intelligente robot die uw voorkeuren onthoudt.

Een onberispelijk gazon, zonder moeite
Na een vermoeiende werkdag is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen. Maar als u eerst zelf voor een netjes gemaaid gazon moet zorgen, dan blijft er voor ontspanning niet veel tijd meer over. Laat dat routinewerkje dus gewoon door iemand anders, of beter gezegd door ‘iets’ anders, doen.

Een iMow robotmaaier is een grasmaaier die zelfstandig opereert. Hij neemt het  gazononderhoud van u over, wanneer en zo vaak u maar wilt. De iMow robotmaaier beweegt volgens een willekeurig patroon over uw gazon en keert automatisch terug naar het basisstation om op te laden. U programmeert het toestel volgens uw persoonlijke voorkeur.

Eenmaal geïnstalleerd, doet hij braaf zijn ding
De installatie van een iMow robotmaaier is niet moeilijk. De bedoeling is dat u eenmalig uw gazon afbakent met een (meegeleverde) elektrische draad (laagspanning en storingsvrij signaal), zodat de robot weet wat zijn werkgebied is. Na een tijdje verdwijnt die draad in het gazon en ziet u hem niet meer liggen. Voor het laadstation kiest u een gemakkelijk toegankelijke plek.


Biologisch verantwoord gemak
Gemaaid gras elke week weer op de composthoop gooien, is niet ideaal. En met volle zakken naar het containerpark rijden, is echt geen pretje. De iMow robotmaaier maait gemiddeld drie tot vier keer per week, met een vlijmscherp mes. Hij versnippert het gras en laat het achter op uw gazon (mulchen). Dat zorgt voor een natuurlijke bemesting en de grond droogt minder snel uit. Zo wint u tweemaal. Het gemaaide gras moet niet weggevoerd worden én het dient als voedingsstof voor uw gazon.

C van communicatie
Bij de nieuwe iMow C-modellen kunt u veel instellingen niet alleen op het display maar ook via een eenvoudige en intuïtieve app op de smartphone of tablet configureren. Zo kunt u bijvoorbeeld het maaischema instellen, statusmeldingen opvragen, het maaien afbreken of weer hervatten.

Veiligheid over heel de lijn
De iMow robotmaaier is uitgerust met diverse sensoren: zodra iemand probeert om hem op te tillen, stopt hij. Bovendien kan hij zo worden ingesteld dat hij alleen nog met een pincode kan worden bediend. Bij de C-modellen ontvangt u bij diefstal op verzoek bovendien een melding per e-mail of SMS en kunt u uw machine met behulp van de gratis iMow robotmaaierapp via uw Smartphone of tablet lokaliseren.

Een droom wordt werkelijkheid
Het is duidelijk dat een iMow robotmaaier het werk in uw tuin enorm verlicht. Om de zoveel weken knipt u zelf snel de randjes bij – omdat de robotmaaier daar niet komt – en zo hebt u helemaal het gevoel dat uw tuin er dankzij u altijd perfect getrimd bij ligt. Energiezuinig, geluidsarm en tijdbesparend maaien en bemesten. De droom van iedere tuinliefhebber!

Wilt u een robotmaaier kopen? Ontdek hier info over de nieuwe generatie VIKING robotmaaiers iMow MI 422 en MI 422 P.

VIKING is een onderneming van de STIHL groep.
De STIHL groep ontwikkelt, produceert en verkoopt sinds 1926 motormachines voor de bos- en landbouw, het landschapsonderhoud, de bouwsector en particuliere gebruikers. STIHL is sinds 1971 het best verkochte motorzaagmerk ter wereld.  Het productaanbod wordt sinds 1992 aangevuld door het assortiment tuinmachines van VIKING. 

De producten worden uitsluitend bij een erkende STIHL en VIKING vakhandelaar verkocht. Dit garandeert een uitstekende dienstverlening. Voor meer informatie over onze producten kan u terecht op www.stihl.be en www.viking-tuinmachines.be.

Lees verder op VIKING Tuinmachines »

2 reacties

  • danielle c. danielle c. k heb en robot van "Husquevarna" perfect maar plots op 1 maand staat mijn mooie gras vol met wildgras die dagelijks mijn ong300m2 gras aan het groien is dagelijk is er een nieuwe plek hebben jullie een oplossinng?
    Vrijdag 13 Mei 2016 om 14:24
  • Wouter L. Wouter L. Dat wildgras die je bedoelt is waarschijnlijk straatgras, een pionier die op open plekken gaat groeien. Ik zou aanraden om het ongewenste weg te werken door het gewenste gras bij te zaaien.
    Vrijdag 13 Mei 2016 om 14:58

Log in om een reactie te plaatsen