MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Een rustgevende locatie

304 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een rustgevende locatie.


molsbroek.jpg

Het leuke aan foto’s is dat ze in alle stilte en rust een verhaal vertellen. Weliswaar soms een kunstmatig en bedrieglijk verhaal. Neem nu dit beeld. Het landschap straalt een zekere rust uit. Op de plaats waar de foto genomen is, is er van stilte en rust helaas geen sprake. Constant hoor je het geruis van voorbijzoevende auto’s op de autostrade die de stilte verstoren.

Op de foto dus mooi niet. Al die pixels vormen samen een momentopname zonder de storende bijhorende decibels. Zou een wandeling door de foto’s op je computer dan rustgevender zijn dan een wandeling in de vrije natuur? De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het voor de rest een deugddoende wandeling was. Als je even verder wandelt komt de rust namelijk geleidelijk terug. En na een drukke werkweek werd het trouwens tijd om even van achter het computerscherm weg te komen, om een frisse neus te halen.

Ieder zoekt zo zijn eigen plekje om tot rust te komen. En soms is de realiteit leuk, maar is fictie net nog wat leuker. Maar verwar vooral begrippen niet  als leuk en deugddoend!

November 2007

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen