MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Een tuinkamer

1764 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
timberworks bijgebouw.jpg

Het bouwen van een tuinkamer begint met een goede voorbereiding. Wat verwacht je van je bijgebouw in je tuin ? - Welke functies moet je tuinhuis vervullen ?

o Opslagruimte o Atelier voor een hobby uitoefenen of een extra kantoorruimte ? o Speelruimte voor de kinderen o Buitenkeuken met tafel en stoelen o Ontmoetingsruimte / Ontspanningsruimte o Gastenkamer o Sauna o Poolhouse o Carport o Paardenstal o Gesloten ruimte gecombineerd met open overdekt terras o …

- Hoeveel ruimte heb je hier voor nodig en hoeveel ruimte heb je beschikbaar ? Verschillende ruimtes in je gebouw creëren ? Hoe groot zal je tuinhuis worden ?

Heb je hiervoor een bouwvergunning nodig ? Als de oppervlakte van je tuinkamer kleiner dan 40 m² voer je een meldingsplicht uit bij de gemeente, een bouwvergunning is pas nodig bij een grotere oppervlakte.

- Naargelang de functie dat je tuinkamer gaat vervullen, kies je dan al dan niet voor een geïsoleerde ruimte.

- Welke uitstraling verkies je voor je tuinkamer ? Een moderne look, een cottage stijl, … Wat past bij je smaak, welke stijl past bij je bestaande woning, welk concept past in je tuin ?

- Naar welke materialen gaan je voorkeuren uit ? Hou je van hout, of steen, of een combinatie van materialen ?

- Hoe ga je je tuinhuis funderen ? We denken hierbij aan de samenstelling van de grond en de zwaarte van je tuingebouw, maar ook kelder is mogelijk als extra opslagruimte.

- Verkies je tegels of een houten vloer ?

- Wil je graag water en elektriciteit in je tuinhuis ?

- Welk soort dak verkies je ? Een plat dak, een zadeldak of noordbomendak ? Of laat je het dak uitmonden in wolfseinde dak ? Kies je voor dakpannen, leien, stro, andere materialen ?

- Hoe werken we de muren af ? Heb je voldoende muren zonder ramen om kasten te monteren ? Werken we het dak af met dak beplanking ?

- Natuurlijke lichtinval voorzien ?

- Kies je een standaarddeur of een iets bredere deur ? Degelijk beslag is belangrijk om het afsluiten van je tuinhuis te garanderen. - Ga je je tuinhuis zelf bouwen of doe je beroep op een professioneel bedrijf ?

Je merkt het, vooraleer een mooie tuinkamer afgewerkt in je tuin pronkt, gaat er veel denkwerk aan vooraf ! Je bouwt deze meerwaarde aan je huis hopelijk maar 1 keer. Dus beter bezinnen voor beginnen ! Zowel voor een zelfbouwpakket als voor gespecialiseerd maatwerk kan je terecht bij het team van o.a. TIMBER WORKS.

Hoe gaan zij te werk ? Het stappenplan : 1. Via een verkennend gesprek met de klant bij hem thuis worden alle bovenstaande punten overlopen en probeert men te achterhalen wat de stijl is van de klant, wat zijn wensen, zijn ideeën, zijn ideaal ontwerp is. De architect van Timber Works ontwerpt de eerste plannen in Sketch up, de klant stuurt bij. Of de klant levert zijn tekeningen zelf aan. 2. Een eerste vrijblijvende offerte wordt persoonlijk uitgelegd en wordt vervolgens bijgestuurd naargelang de voorkeuren van de klant. 3. Na een definitieve opzet van de tuinkamer en een overeenkomst, kan gestart worden met het project ! 4. Timber Works staat voor een coördinatie van het project van A tot Z, vanaf de fundering tot de volledige afwerking. Persoonlijk contact met de klant is hierbij zeer belangrijk, de binding met de klant is essentieel om een opdracht tot een goed einde te brengen. Timber Works is steeds een aanspreekpunt, waar de klanten altijd terecht kunnen, problemen kunnen direct aangepakt worden als deze zich voordoen. Kwaliteit draagt men bij Timber Works zeer hoog in het vaandel. De afwerkingsgraad is deze die men zelf graag zou hebben als het project in mijn tuin zou geplaatst worden. Timber Works kan rekenen op een jarenlange ervaring van hun vakmensen. Eén van de succesfactoren is immers de deskundigheid van onze medewerkers. Dit gaat van metser, vloerder, sanitaire verantwoordelijke, schrijnwerker tot dakwerker. In het atelier kan men hierbij rekenen op een robuuste, onfeilbare mastodont van een machine : een 5-assig gestuurde CNC – balkverwerkingscentrum, gestuurd vanuit het softwarepakket Dietrich, produceert de uitgetekende ontwerpen van de houten tuinkamers met de gekende pen-gat verbindingen. Zin gekregen in een leuke tuinkamer ? Ik zou de uitdaging aangaan !

Meer info of contact : TIMBER WORKS

KLIK HIER voor een overzicht van bedrijven in België en Nederland

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen