MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Een vrolijke lentegele blikvanger

223 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een vrolijke lentegele blikvanger


Geel is een echte lentekleur. Je wordt er helemaal vrolijk van. Wie na de winter behoefte heeft aan vrolijkheid op het balkon of terras, kiest voor planten met gele bloemen.

Het erwtenstruikje is een goede keuze. Geënt op een stammetje, zoals bij Caragana arborescens ’Walker’ is het een mooi, klein blijvend treurboompje met afhangende groengele takken.

In het voorjaar lijkt het boompje overladen met lichtgeurende, lentegele vlinderbloemen. Na de bloei komen er lange peulen aan. Deze zijn giftig, dus kijk uit met kinderen.

De twijgen zijn groen en iets kantig. Er zitten lichtgroen, diep ingesneden blaadjes aan.

De schijn bedriegt bij deze plant. Hij lijkt zo frêle, maar is in werkelijkheid zeer winterhard, goed bestand tegen hitte en zeewind. Hij is daarom heel geschikt voor in een pot op het balkon of terras. De standplaats is bij voorkeur licht tot halfschaduw. 

caraganab(1).jpg

Op kleur of juist niet. Met een mooie onderbeplanting in de pot, geniet je dubbel. Daarbij zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Wie op kleur wil blijven en in één keer goed wil genieten, kan kiezen voor een vroegbloeiende gele bodembedekkers, zoals schildzaad (Alyssum saxatile), hongerbloempjes (Draba sibirica) en Waldsteinia ternata. Een andere optie is om juist te kiezen voor een contrasterende kleur, zoals paarse Aubretia’s, gevlekte dovenetels met paarse bloemetjes en mooie zilvergevlekte bladeren of laagblijvende phloxen. Of spreid de kansen door te kiezen voor zomerbloeiende bodembedekkers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen