MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Euphorbia ingens - Boomcactus - Cactus-euphorbia

7588 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

euphorbia

Naam: Euphorbia ingens

Familie: Euphorbiaceae

Herkomst: Zuid-Afrika

Standplaats: Verlangt veel zonlicht Lichte, aangepaste potgrond. In de winter de temperatuur niet onder de 10-12°C laten zakken.

Water: Tamelijk droog houden. Alleen in de groeiperiode regelmatig wat water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen.

Algemeen: Deze bijna boomachtige, rechtop groeiende vetplant voelt zich thuis in een modern interieur. Hij trekt volop de aandacht door zijn mooie grillige vorm en hoekige stammen. Neemt relatief weinig ruimte in omdat hij mooi rechtop, zuilvormig groeit. Het is een heel makkelijke plant wat onderhoud betreft. Een plant voor beginners. Vaak wordt deze euphorbia foutief als een cactus aanzien. Wat is het verschil? Bij een cactus is het typisch dat de doornen uit een areool groeien. Bij deze euphorbia komen ze rechtstreeks uit het 'blad'. Een cactus bevat een reservoir voor water, een euphorbia bevat een melkachtige vloeistof die irriterend kan zijn.

Let op: Het sap van deze plant is irriterend.

Tip: wordt de plant te groot dan kan u een deel van de stam afsnijden met een scherp mes. Laat enkele dagen drogen en plaats ze dan in warme, vochtige aarde zodat ze kunnen inwortelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen