MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Exochorda x macrantha 'The Bride' - Parelstruik

7261 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
 

Exochorda__The_Bride_d.jpg

Naam

 Exochorda macrantha 'The Bride'

Nederlandse naam

 Parelstruik/ Exochorda

Familie

 Rosaceae

Herkomst

 Exochorda is een geslacht dat uit Centraal-Azië en  Noord-China komt.  Exochorda x macrantha is een kruising die rond 1900 in  Frankrijk ontstond tussen Exochorda racemosa en  E. korolkowii.  'The Bride' is geïntroduceerd door Grootendorst rond  1938

Categorie

 Heesters. Breed uitgroeiend, Bladverliezend. Winterhard

Hoogte

 2- 2.5m

Breedte

 2- 2.5m

Blad

 Groen, elliptisch-ovaal en aan de onderzijde wat  grijsachtig.

Bloei

 Bloeit in mei-juni met zuiver witte bloemen in trossen  van 6-10 bij elkaar.  De bloemknoppen zijn bijna rond en doen denken aan  parels, vandaar de Nederlandse naam.  Rijkbloeiend.

Bloeitijd

 Mei-juni

Standplaats

 Groeit op elke normale grond, maar best niet te kalkrijk.  Teveel kalk in de bodem kan aanleiding geven tot gele  bladeren.  Zonnig en beschutte plaats.  Zorg voor een goed doorlatende grond, wintervocht  vermijden.

Algemene kenmerken

 Een fraaie, half opgaande, brede struik met  overhangende takken. Exochorda is verwant aan  Spiraea, maar heeft grotere bloemen.  De meest gekende en meest toegepaste cultivar is  'The Bride'. Dit is een compact groeiende heester  (1.5m hoog) die ook in een kleinere tuin kan worden  toegepast.  Zowel als solitair als in groepen toe te passen.  Kan ook gebruikt worden als achtergrondheester in de  border.  Bloeit ongeveer gelijktijdig met de magnolia.

Snoeien

 Uitgebloeide scheuten na de bloei terugsnoeien tot een  sterke knop.  Om de 3 à 4 jaar enkele van de oudere takken tot bij de  basis weg te snoeien.  verjongingssnoei uitvoeren in juni.  Dit stimuleert de vorming van nieuwe scheuten.

Vermeerderen

 door het nemen van zomerstek of door afleggen.

 

 

 

Exochorda__The_Bride_c.jpg

Exochorda_The_Bride_b.jpg

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen