MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Extra zoete paprika

351 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Mechelse Veilingen pakken uit met extra zoete paprika


D e Mechelse Veilingen hebben woensdag het nieuwe zomerseizoen officieel geopend. Na de verkoop werden alle aanwezige kopers uitgenodigd om te proeven van de innovaties die het seizoen te bieden heeft. Op die manier konden ze voor het eerst kennismaken met de Donna Midi, een minikomkommer die als een portie voor één persoon in een slaatje kan versneden worden. En met de groene paprika Dolceverde, die zowaar nog zoeter smaakt dan de gele en rode paprika's.

In de winkelrekken vindt de consument groene, rode, gele en oranje paprika's. De meeste exemplaren smaken zoet, met uitzondering van de groene variant. "Een groene paprika koopt men voor zijn scherpere smaak", zegt Bert Stas, woordvoerder van de Mechelse Veilingen. De klassieke groene paprika is de onrijp geplukte vrucht van een rode en sporadisch ook van een gele paprika. Dolceverder is daarentegen een authentiek groen ras.

"Daarom smaakt deze nieuwe paprika niet scherp. Hij is zelfs de zoetste van de hele familie. De gele en rode paprika's noteren immers brixwaarden tussen zes en zeven. Dolceverde haalt moeiteloos een brixwaarde van acht", zegt Stas. De groene paprika werd woensdag voor het eerst op de veiling aangevoerd door teler Peter Bartels uit Rumst.

De 

Flandria Speciality Street blijft dus groeien. Niet zo lang geleden werden ook het kerstrostomaatje CherryStar en de kropsla met aardkluit gelanceerd. Het gamma telt intussen al negen opvallende tomaten, waaronder de roze Sweet pink en de bruine Kumato.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen