MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Februari- Fatsia

685 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De Fatsia japonica is geen onbekende onder de kamerplanten. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen -deze van oorsprong Japanse schone- echter kennen onder de Nederlandse naam ‘vingerplant’.

Geen gekke naam, aangezien de bladeren net handen lijken met daaraan zeven, negen of soms wel elf ‘vingers’. De vingerplant is naast mooi, ook heel veelzijdig en daarom is hij uitgeroepen tot Woonplant van de Maand februari.

Kamer of kuip?

In de praktijk wordt de vingerplant meestal als kamerplant gehouden. Wanneer hij echter binnenshuis te groot is geworden, kan hij prima nog eens aan een tweede leven in de tuin of op het terras beginnen. Deze, uit Japan afkomstige, plant heeft prachtige grote donkergroene, leerachtige bladeren. Aan het einde van de herfst geeft hij aparte roomwitte bloemen. Een paar graden vorst? Geen probleem, de vingerplant kan tot min vijf graden Celsius verdragen.

Ter bescherming van zijn stam laat de Fatsia dan al zijn bladstelen naar beneden hangen, waardoor het net lijkt alsof hij een rokje aan heeft. Wanneer het weer warmer wordt, gaan de bladeren vanzelf weer omhoog. 

Pot en plant

Bijzonder blad, bloemen, binnen, buiten….zo maar een kleine greep uit de mogelijkheden.    De glanzende bladeren met hun aparte vorm geven een exotisch tintje. Een grote pot maakt deze plant helemaal af en kun je combineren met je woonstijl. In een vierkante beton-look pot combineer je eenvoudig zijn exotische karakter met een stoere uitstraling. Maar ook een ronde, felgekleurde pot heeft een bijzondere uitwerking op deze plant. Overigens is de Fatsia voor mensen zonder groene vingers een goede huisgenoot. Met eens per week een flinke scheut water is deze kamerplant al snel tevreden. Deze plant windt je om z’n vingers; echt een vriend voor het leven!         

Meer info over Fatsia

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen