Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Februari- Pteris

234 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Elke maand wordt door Bloemenbureau Holland een plant genomineerd; 'vleugelvaren' mag zich in februari woonplant van de maand noemen.

De familie van de varens is talrijk. Ze zijn er in veel verschillende gedaanten. Eén van de telgen is de vleugelvaren, ‘Pteris’ in het Latijn. Ook deze vleugelvaren is er weer in veel verschillende soorten. Zo’n gevarieerd geslacht is op zichzelf al uniek en daarom is de vleugelvaren in februari gekozen tot Woonplant van de Maand!   

Ranke rust

Ondanks de drukte bij de familie ‘Vleugelvaren’ straalt deze plant een enorme rust uit. De fragiele, meestal enkel geveerde bladeren groeien op lange en fijne bladstelen. De planten zijn beperkt in omvang en daardoor geschikt voor kleinere ruimtes. De slaapkamer bijvoorbeeld. De ranke, langgerekte bladveren lijken de plant vleugels te geven; ideaal voor een reis naar dromenland. In een houten pot komt de combinatie met het natuurlijke groen goed tot zijn recht.   

Sterk

De vleugelvaren staat niet graag in de volle zon en is daarom ideaal voor een plaats midden in de ruimte. Het zijn tamelijk sterke planten en erg geschikt voor de beginnende varenliefhebber. Zoals alle varens houden ze van vochtige lucht, dus kunnen ook goed terecht in de badkamer.   

Veelzijdig

De vleugelvaren is een plant die uitstekend bij verschillende typen interieur past. Voor een omgeving waar gekozen is voor wit en aardetinten, accentueert de plant het natuurlijke decor. In een landelijke of koloniale stijl geeft hij het gevoel van ‘buiten zijn’ en in een strak interieur contrasteert hij prachtig door zijn vrolijk uiterlijk. Kortom; een aanwinst voor elke stijl. 

Bron: BBHReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen