MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Fertometer

668 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Fertometer®


Wanneer planten in potten of bloembakken niet goed groeien ligt de oorzaak vaak bij de potgrond en meer bepaald bij het gebrek aan voedingsstoffen.

Met de Ferometer kan je nu zelf op een heel eenvoudige manier de voedingstoestand van je potgrond controleren.

De meter werkt op basis van elektrolyse en wordt in vaktermen ook wel EC-meter (Electrical Conductivity )genoemd. Dergelijke toestellen meten de geleidbaarheid van de grond en worden al lang gebruikt door professionele kwekers.

fertometertest.jpg

Het gebruik van de Fertometer is heel eenvoudig: je steekt de metalen staaf in de aarde en drukt op de knop. Op het toestel zitten drie lampjes. eén ervan zal oplichten. Het gele lampje: onvoldoende voedingsstoffen, bijmesten Het groene lampje: de bemesting is voldoende Het rode lampje: niet bijmesten.

We konden de werking zelf uittesten en het toestel werkt naar onze bescheiden mening heel efficiënt. Ook het Nederlandse tijdschrift Groei en Bloei deed de test en kwam tot een positief resultaat. (U kan de test nalezen. KLIK HIER)


• Waarop moet je letten bij het gebruik van de Fertometer ?
-de potgrond moet overal nat zijn. -zorg ervoor dat de pen goed schoon is als u gaat meten -de beste meetresultaten zijn te behalen bij temperaturen van 18-23°C -om oxidatie te voorkomen moet je na gebruik de pen goed schoonmaken en het apparaat droog opbergen. -de Fertometer nooit in de pot laten staan. -dit toestel werkt op een 9V batterij die niet wordt meegeleverd. -de Fertometer is niet geschikt voor vloeistoffen. Hij is ook niet geschikt voor ochideeën voor gebruik bij planten voor een arme grond zoals heide.

Voor meer info: WEBSITE Kostprijs: € 24.95 (adviesprijs incl. btw zonder verzendkosten)  

[Fertometer®  -]

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen