MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Fothergilla

4646 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
fothergillabloem 900.jpg

Naam

 Fothergilla major

Nederlandse naam

  -

Familie

 Hamamelidaceae

Herkomst

 Zuidoosten van de VS

Categorie

 Heesters. Bladverliezend

Hoogte

 tot 2m

Breedte

 1-2m

Blad

 Elsachtig, omgekeerd eirond. Donkergroen, getand  Het blad is verwant aan dit van de toverhazelaar.  Mooie herfstverkleuring

Bloei

 Bloeit in het voorjaar (april-mei) met geurende bloemen  die enkel bestaan uit roomwitte meeldraden.  Geen kroonbladen. Bloeit op het nog kale hout.  De vruchten zijn een soort van doosje die openspringen als  ze rijp zijn. In de vruchten zitten keiharde nootjes die  wegschieten bij het openbarsten.

Bloeitijd

 april-mei

Standplaats

 Groeit op iedere voedzame, kalkvrije, liefst wat venige,  vochtige maar goed doorlatende grond.  Volle zon of halfschaduw.  Om een mooie herfstverkleuring te hebben staat hij best  op een zonnige plaats.  Gebruiken als solitair of als randbeplanting.

Algemene kenmerken

 Een breed uitgroeiende, bladverliezende, volledig winter-  harde heester.  Langzaam groeiend. Bloeit in het voorjaar met op flessen-  borstels gelijkende, geurende bloemen in trossen.  De bloemen verschijnen voor het blad uitloopt.    Ook geschikt voor een kleinere tuin.

Snoeien

 Heeft weinig snoei nodig. Indien nodig in het begin van  het voorjaar misvormde of elkaar hinderende takken  wegsnoeien.

Vermeerderen

 Door het nemen van kruidachtige stekken of door  afleggen.  Kan ook door zaaien in het najaar of de winter maar de  ontkieming duurt zo'n twee jaar.

Kostprijs Afhankelijk van de afmetingen  KLIK HIER
Fothergilla major- herfstkleurfothergillabloemklein.jpgfothgilbl.jpg 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen