MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Fritillaria persica 'Ivory Bells'

1665 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Fritillaria persica 'Ivory Bells'

ivory_bellsb.jpg 

Naam

 Fritillaria persica 'Ivory Bells'

Nederlandse naam

 Perzische keizerskroon

Familie

 Liliaceae

Herkomst

 Cyprus, Iran, Turkije, Syrië

Hoogte

 80 cm

Bloeitijd

 april-mei

Algemene kenmerken

 Klokvormige bloemen die een tros vormen.  Staan op een lange bloemsteel.  De bloemen zijn groenwit.  Blijft lange tijd na de bloei nog mooi door de zaad-  dozen.  De beste bloei bekom je door in juli de bloembollen  op te graven en ze te bewaren tot aan de planttijd  in oktober-november bij een temperatuur van ca 23°C.

 De hoge bloemstelen hebben steun nodig.  Plant in grotere groepen bij elkaar voor een mooi  effect en combineer ze met vaste planten, zoals  Euphorbia, voor de steun of met andere bloembollen  zoals narcissen, tulpen.  Een mooi effect bekom je ook door twee soorten  Fritillaria boven elkaar te planten, bijvoorbeeld in  combinatie met F. imperialis (geel).

Planttijd

 Najaar: september- half oktober.  Als plantdiepte neem je minimaal twee keer de hoogte  van de bol.  Grote bloembol.  Plantdiepte: 10-15 cm  Voorzie 5 à 7 bollen/m2

 Tip: het is aan te raden de bollen op de zijkant,  liggend te planten om te voorkomen dat er water in  de holle bovenkant doordringt en verrotting  veroorzaakt.

Standplaats

 Volle zon tot halfschaduw, beschut tegen sterke wind.  Elke grondsoort komt in aanmerking zolang deze maar  niet te vochtig is. Eventueel wat kalk toeveoegen  op kalkarme grond.  Geschikt voor toepassing in een rotstuin.  Kan ook in bloembakken en potten worden toegepast.

 

 

Een heel uitgebreid assortiment Fritillaria kan je  online bestellen via :  PC-Nijssen WEBSITE   Rita van der Zalm  WEBSITE  Pottertons nursery (UK)  WEBSITE

 WEBSITE MET MEER INFO : FRITILLARIA

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen