MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Gazon onderhoud - goed starten na de winter

9142 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Haast in iedere tuin is er gazon. Iedereen wenst een grasmat die frisgroen is en vrij van mos. Maar over een mooi groen gazon beschikken, is niet altijd zo eenvoudig. 

DCM ontwikkelde een volledig gamma grasverzorgingsproducten zowel voor aanleg als onderhoud uitgaande van de jarenlange ervaring met de aanleg en onderhoud van sportvelden. Stuk voor stuk evenwichtige producten die u een antwoord geven voor elk gazonprobleem en u een onberispelijk frisgroen gazon garanderen.

A. Hou de zuurtegraad op peil

Vooral na de winter vraagt uw grastapijt de nodige aandacht. Naast regelmatig maaien en bemesten is er een andere karwei die u niet uit het oog mag verliezen: bekalken. De optimale zuurtegraad (pH) voor uw gazons hangt af van het soort gazon en de grondsoort en varieert tussen pH 6 en pH 76,5. Door natuurlijke verzuring is de pH veelal te laag. Bij een te lage pH wordt de groei van het gras geremd, met versnelde mosgroei tot gevolg. Om de zuurtegraad te herstellen en mosgroei te voorkomen is het raadzaam te bekalken. Gebruik hiervoor DCM Groen-Kalk®. Deze vlot en proper strooibare gazonkalk verhoogt snel en eenvoudig de pH van uw tuin en verbetert de opname van voedingselementen. Door het hoge magnesiumgehalte krijgt uw gazon na een toepassing met DCM Groen-Kalk een frisgroene kleur. 

B. De gazonopkikker na de winter!

In het voorjaar heeft uw gazon een grote behoefte aan stikstof voor een snelle hergroei na de winter. DCM Meststof Gazonstart is de ideale meststof na de winter of na het verticuteren wanneer uw gazon sterk vergeeld is. Het hoge stikstofgehalte zorgt voor een snelle hergroei van beschadigd of uitgeput gazon. De organische meststoffen zorgen ervoor dat de meststof ook lang blijft nawerken. 

DCM Meststof Gazonstart is een MINIGRAN® meststoffen. MINIGRAN® is een uniek microgranulaat met verschillende voordelen t.o.v. de klassieke korrel en kruimel. De verschillende grondstoffen worden d.m.v. een uniek procédé in een klein korreltje samengebracht, waardoor geen stof vrijkomt bij het strooien. De kleine korreltjes vallen diep in het gras, waardoor ze niet opgeraapt worden bij het maaien. Door de fijne korreltjes krijgt u een homogene verdeling.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen