MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Gerbera

3029 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
gerbera.jpg

Naam: Gerbera-hybriden Gerbera jamesonii

Familie: Asteraceae Herkomst: Zuid-Afrika (Transvaal), De hybriden zijn ontwikkeld uit kruisingen tussen G. jamesonii en G.viridifolia

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Direct zonlicht en tocht vermijden! In de zomer kunnen ze op het terras worden toegepast. In de winter geven ze de voorkeur aan niet teveel warmte. Een koele ruimte (10-15°C) volstaat. Tijdens de bloei wil de Gerbera wel iets warmer staan.

Water: Matig water geven tijdens de groeiperiode. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Tijdens de bloei en in de zomerperiode regelmatig water geven. De potgrond niet laten uitdrogen. Gebruik kalkarm water en vermijd water op de bloemen. In de winter, als de plaats op een koele plaats staat mag je de plant droger houden.

Algemeen: deze populaire, kleurrijke bloeiende potplant is afkomstig uit Zuid-Afrika. Er zijn door kruisingen verschillende cultivars ontwikkeld in allerlei opvallende bloemkleuren, met enkele of gevulde en gekartelde fraaie bloemen met de vele bloemblaadjes. De bloemen worden veel als snijbloem gebruikt, ze staan op kale, lange stengels. Na de bloei kan je de plant proberen over te houden maar je kan beter een nieuwe plant aanschaffen want de bloei zal niet meer zo rijk zijn.

Goed om weten: de plant is genoemd naar de Deense botanist Traugott Gerber. Deze populaire bloem is in bijna elke kleur verkrijgbaar als snijbloem. Er zijn ook tweekleurige cultivars. In Scandinavië wordt de oranje Gerbera uitgedeeld tijdens No Smoking Day aan mensen die op deze dag niet roken.   gerbera-hybrid(1).jpg

gerbera_hybride_b.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen