MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Gerstergras

981 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Gerstergras

Zeg niet zomaar gras tegen deze jonge gersteplantjes. Het sap van deze sprietjes, die we voor de gemakkelijkheid gewoon gerstegras noemen, zit immers boordevol essentiële voedingsstoffen. En die durven wel eens ontbreken in onze dagelijkse maaltijden. Geef je gezondheid dus een ruggensteuntje met de groene gezondheidssappen van het gerstegras.

Namen noemen

Gerst of Horedeum behoort tot de familie der Gramineae en is wellicht de oudste graansoort. Het gelijkt wel wat op tarwe maar heeft lagere en stijve baarden. Wij denken bij gerst vooral aan het graan dat tot meel verwerkt wordt. Ook de bierbrouwers pikken een aardig graantje mee. Maar wist je dat je ook het jonge gerstegras als voedingssupplement kan gebruiken? Meer nog, het sap van de net ontkiemde blaadjes blijkt zelfs het beste deel van de plant te zijn, superieur aan het graan. Het is immers een rijke bron van voedingsstoffen, belangrijk voor het welzijn van ons lichaam. In lang vervlogen tijden behoorden bepaalde grassoorten trouwens tot het hoofdvoedsel van de mens. Vandaag blijken alleen dieren zich tevreden te stellen met de groene sprietjes. Onterecht! Ontdek dus terug de vitale krachten van moeder natuur in deze jonge gersteplantjes.

Gezond met gerstegras

Gezonheidsproblemen worden vaak veroorzaakt doordat de balans tussen vitaminen, mineralen en enzymen niet in evenwicht is. We besteden te weinig aandacht aan de juiste voeding met alle gevolgen van dien. Met gerstegras kan je dit evenwicht op een natuurlijke én gemakkelijke manier herstellen. Vooral het sap van deze jonge plantjes blijkt rijk te zijn aan essentiële voedignsstoffen zoals mineralen, enzymen, proteïnen, chlorofyl en vitaminen. Deze zijn bovendien in de juiste verhouding aanwezig. Omdat het sap van gerstegras niet lang houdbaar is, werd het via een nauwgezt procédé omgezet naar poeder of tabletten (Green Magma van biodynamics, verkrijgbaar in de apotheek en reformwinkel). Het sap wordt onttrokken en gedroogd zodat de voedingswaarde gedurende vele jaren behouden blijft. Wanneer je dit poeder aanlegt met water (1 deel poeder op 19 delen water) of een andere vloeistof wordt het terug sap.

Als natuurlijke bron voor vitaliteit en gezondheid is het een echte aanrader voor jong en oud. Vooral vergetariërs, sportlui, studenten, herstellende en oudere personen varen er wel bij. Gerstegras elimineert giftige stoffen en zuivert het lichaam. Het steunt je onder meer in de strijd tegen allergieën, huidklachten, cholesterol, hoge bloeddruk, suiker, leverproblemen, slechte adem en lichaamsgeur. Gerstegras bevat ook bepaalde aminozuren die depressieve gevoelens doen verminderen en het hoofd bieden aan concentratieproblemen. Vrouwen met menstruatieproblemen worden dan weer geholpen door de vitamine K die in het gerstegras aanwezig is. Gerstegras zorgt ook voor een optimale werking en helpt bij het behoud van je ideale lichaamsgewicht.

Aanbevolen dosis: 1 of 2 maal per dag een volle tl gerstegraspoeder of 5 tabletten voor de maaltijd. Kinderen van 4 tot 12 jaar: 1 tot 2 maal daags een afgestreken tl of 2 tabletten. De eerste week de aangegeven dosis halveren.

Winiefred weet raad

  • PORTIE BLADGROENTE

Het instantpoeder van jonge gersteblaadjes (Green Magma) is een uitstekend alternatief voor wie geen tijd vindt om dagelijks 5 porties groenten en fruit te eten - zoals aanbevolen door de Vereniging voor Kankerbestrijding - en toch de onontbeerlijke voedingsstoffen uit groene bladgroente wil binnenkrijgen

  • JONG VAN GEEST EN LICHAAM

Om jong van geest en lichaam te blijven, begint Winiefred elke dag met een dosis gerstegras.

Volksweetjes

Niet zozeer het gerstegras, maar wel gerst in het algemeen is een Bijbelse plant. Denk maar aan het verhaal van de wonderbare spijzing. Simon Petrus merkt op: "Er is hier wel een jongen met vijf gerstebroden en twee vissen, maar wat betekent dat voor zo`n aantal mensen?" (Joh. 6,9)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen