MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Gloriosa 'Rothschildiana' - Prachtlelie

4665 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
 

gloriosa rothschildiana.jpg

Naam: Gloriosa superba 'Rothschildiana' Nederlandse naam: prachtlelie, gloriosa Familie: Liliaceae, colchicaceae Herkomst: Afrika, West-Azië

Standplaats: Verlangt veel zonlicht, maar direct zonlicht vermijden op de heetste uren van de dag. De plant heeft warmte nodig wanneer de bloemknoppen gaan zwellen. Zorgen voor voldoende luchtvochtigheid. Als de buitentemperatuur voldoende hoog is (boven 18°C) kan de prachtlelie ook naar buiten.

Water: houd de aarde goed vochtig van lente tot herfst. De plant heeft voldoende water nodig wanneer de bloemknoppen gaan zwellen. Regelmatig voedsel aan het gietwater toevoegen!.

De knollen kan je in de winter in de pot in een vorstvrije ruimte (15°C)bewaren en zorg dat de aarde bijna droog blijft.

Algemeen: de prachtlelie is een klimmend knolgewas met glimmende, groene, lancetvormige bladeren die aan de top uitlopen in een lange hechtrank. In de zomer verschijnen de opvallende bloemen in de oksel van de bovenste bladeren. Ze bestaan uit zes golvende, vlammend rode kroonbladen met een gele rand. Ze bezitten ook lange, wijd uitstaande meeldraden. Ze worden veel als snijbloem geteeld. De plant heeft steun nodig om tegenop te klimmen. Door de knollen te delen in het voorjaar, kan je de plant vermeerderen

Zelf kweken: KLIK HIER

Let op: de knollen kunnen de huid irriteren, draag dus handschoenen! Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen