Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Grasmaaisel als mulchmateriaal

grasmaaisel.jpg


Grasmaaisel kan in een vrij dunne laag ( hooguit 3cm) gebruikt worden tussen de rijen groenten, kruiden en de vaste planten. Rond bomen, struiken en langs hagen mag u een iets dikkere laag aanbrengen. Hou het maaisel echter enkele cm van de stammen. Hoed u ervoor een te dikke laag gazonmaaisel aan te brengen. Er ontstaat dan broei. Bij het rottingsproces ontstaan soms kwalijke geurtjes omdat het maaisel aaneen koekt en de laag te weinig lucht bevat om gunstige micro-organismen de kans te geven hun nuttig werk te verrichten.

Gazonmaaisel is, eveneens in een dunne laag, geschikt om de composthoop af te dekken. Wanneer u voor het eerst grasmaaisel gebruikt, zal het u opvallen dat het eerder langzaam verteert. Zodra het bodemleven echter op peil is gekomen en de smaak van gras te pakken heeft, zult u merken dat de tweede laag veel sneller verdwijnt, waarna het maaisel oppervlakkig ingewerkt kan worden en weer vervangen kan worden door vers grasmaaisel.


 

grasmulch.jpg

Lees ook: Mulch je bodem1 reactie

  • Pim R. Pim R. Goedemiddag. Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe grasmaaier aangeschaft. Het is een Grin, die dubbel mulcht. Vrijdag 19 Mei 2017 om 12:45

Log in om een reactie te plaatsen