MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Greenstar ligt dit najaar in de rekken

534 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Greenstar ligt dit najaar in de rekken


De fruitoogst van dit jaar is de beste van de afgelopen tien jaar, zo staat te lezen in Boer&Tuinder. Dat is een mooie binnenkomer voor het nieuwe appelras Greenstar dat dit najaar voor het eerst te verkrijgen zal zijn in de winkel. Greenstar is de eerste harde groene appel die in Noordwest-Europa geteeld kan worden. Door zijn hoge vitamine C-gehalte verkleurt de Greenstar niet na het schillen.

clip_image001(227).jpg

Die eigenschap zorgt ervoor dat de Greenstar uitermate geschikt is voor de verwerking in ondermeer salades. Zodoende biedt dit appelras nieuwe mogelijkheden aan de sector voor zowel de versmarkt als de bewerkte markt. Van Greenstar wordt verwacht dat de appel op termijn tien procent van de markt inpikt. Voor het andere veelbelovende appelras Kanzi zijn de verwachtingen nog hoger gespannen, maar deze appel ligt pas vanaf volgend seizoen in de winkelrekken.

Omdat het bij Kanzi en Greenstar gaat om clubappels, is de teelt ervan voorbehouden aan telers die aangesloten zijn bij de European Fruit Cooperation (EFC). EFC is een samenwerkingsverband tussen Koninklijke FruitmastersGroep in Nederland, Veiling Haspengouw in België, en het Duitse WOG.

Bron: VILT

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen