MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Groene tulp is bloembol van het jaar

3021 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Tulp ‘Spring Green’ is Bloembol van het Jaar 2007. Deze laatbloeiende tulp (bloeitijd: april/mei) heeft een groene streep in de crème-witte bloembladen. De prachtige tulp ‘Spring Green’ is een aanwinst voor elke tuin en laat zich uitstekend met vroegbloeiende vaste planten combineren. Maar niet alleen in de tuin kun je genieten van deze tulp. Door de bloembollen in het najaar in potten te planten trakteer je jezelf ook op je balkon of terras op een prachtig tulpenboeket!

spring green tulp.jpg

Makkelijk en mooi

De tulp ‘Spring Green’ is een ideale bol. Eenmaal in het najaar geplant, verschijnen ze ieder voorjaar opnieuw. Laat daarom de bollen na de bloei gewoon in de grond zitten. Zo heb je er jarenlang plezier van. Als de bloemen uitkomen lijken ze lichtgeel, maar al snel veranderen ze in crème wit. Natuurlijk met die frisse groene streep. Het is bovendien een stevige tulp die ook bij flinke wind goed rechtop blijft staan.Een plaats voor deze bol is snel gevonden want ze kunnen probleemloos in de zon en de schaduw staan. In de border kan ‘Spring Green’ prima tussen vaste planten worden gezet. Deze tulp komt door zijn lichte tint, ook als éénling verspreid in de border, uitstekend tot haar recht. Met een “toef”, waarbij de bollen dicht bij elkaar geplant worden, maak je een echt lente-statement: Spring is in the air!  

Balkon of terras

Voor een ‘tulpenboeket’ op het balkon en terras plant je bollen in potten. Neem hiervoor een pot met in de bodem een drainagegat. Leg hierover eerst wat potscherven of hydrokorrels, vul de pot met een mengsel van potgrond en grof zand en plant de bollen twee keer zo diep als de bol hoog is. Geef water en zet de pot buiten op het terras of balkon. Werk de pot af met najaarsviolen of een andere bodembedekker zodat de pot ook in de wintermaanden kleur heeft. Je ziet vanzelf wanneer de lente in lucht zit…!

 

1 reactie

  • Hilde V. Hilde V. hoe kan ik bestellen?
    Zaterdag 29 Augustus 2020 om 17:24

Log in om een reactie te plaatsen