MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Haal het voorjaar in huis

3599 x gelezen
door Mooi wat bloemen doen • Vrijdag 20 December 2013

Van januari tot en met eind april is het tulpentijd. Tulpentijd markeert de periode waarin de vrolijkste bloem van Vlaanderen en Nederland optimaal verkrijgbaar is alle soorten, maten en kleuren. Van een zogenaamde winterdip kan geen sprake zijn want met tulpen haal je het vrolijke voorjaar in huis!

Nationale Tulpendag

Op zaterdag 18 januari 2014 wordt in Amsterdam voor de derde maal op rij de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven. Midden op de Dam leggen kwekers een enorme pluktuin aan met maar liefst 200.000 tulpen in bloei. Rond het middaguur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken (op=op) om zo het voorjaar in huis te halen. De pluktuin wordt dit keer ontworpen door kunstenaar GabyGaby en belooft spectaculair te worden…

Vrolijk

Het is bekend dat bloemen vrolijk stemmen, maar dit geldt in extra sterke mate voor tulpen. Volgens een peiling onder bloemisten komt dit vooral door het ijzersterke voorjaarsimago van de bloem. Daarnaast is aangetoond dat de tulp, meer dan elke andere bloem, extra positieve associaties heeft: kleurrijk, vrolijk, typisch Hollands en niet duur. De vrolijkste bloem van Nederland dus!

Variatie

Tulpen zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Het vrolijke karakter van de tulp komt optimaal tot z’n recht wanneer je diverse kleuren met elkaar mixt. Maar laat je tijdens tulpentijd ook eens verrassen door grillige parkiettulpen, de stijlvolle leliebloemige of de imposante dubbelbloemige tulpen. Juist door de grote variatie aan tulpen, zijn de toepassingsmogelijkheden ongekend. 

Lees verder op Mooi wat bloemen doen »

1 reactie

  • Wim M. Wim M. hoe forceer je tulpenbollen ? Ik plantte de knollen begin december,er is weinig groei ,wel witte vezels alom ! heb wel geduld ! help
    Vrijdag 10 Januari 2014 om 14:56

Log in om een reactie te plaatsen