MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hart voor je tuin

1973 x gelezen
Mariëtte V. door Mariëtte Verlaan • Donderdag 23 Februari 2012 Volg Mariëtte V.

‘Herken jezelf in je tuin’ is het motto dat ik communiceer in mijn netwerk, naar mijn klanten en volgers, naar iedereen die het horen wil. Als je tuin bij jou past, draagt dat bij aan je levensgeluk, je energie en je gezondheid.

Je tuin is een persoonlijk stukje natuur dicht bij je huis. Je kunt er inspiratie vinden, de natuur en de seizoenen ervaren, tot rust komen, gezellig samen zijn, spelen en er ook vol overgave in werken. Je beleeft het meeste plezier aan je tuin als deze past bij jou, je gezin en je levensstijl. Jij kiest!

Tuintrends 2012

De tuintrends richten zich in 2012 op de drie thema’s: Utility (Gemak), Warm Embrace (Warme omarming) en Sobriety (Soberheid). Deze tuintrends zijn gebaseerd op drie tuintypes waarvan de kenmerken jaren geleden zijn vastgelegd. Tuintrends zetten net als andere trends een algemene marktvoorspelling neer. Je hoeft natuurlijk niet mee te doen aan trends maar je wordt er vaak toch onbewust door beïnvloed omdat tijdschriften en advertenties producten aanbieden die passen bij deze trends.
In 2012 komt er meer aandacht voor de beplanting in de tuin, hoera, hoera, hoera! Beplanting geeft immers warmte, sfeer en structuur aan de tuin. En een groene omgeving is gezond voor ons.

 

  Gemak
Deze tuingebruikers leiden hun leven stoer en ongecompliceerd, alsof alles vanzelf gaat en zich altijd een oplossing aandient net als je die nodig hebt. De tuin lijkt vanzelf te ontstaan en zich spontaan te ontvouwen tot een gezellige, natuurlijke plek waar alles kan en mag.
Tuintype: sympathiek, levenslustig, vrolijk, veelzijdig, houdt van tuinieren en kleur.

 

  Warme omarming
De tuin biedt de balans en de bescherming van een rustgevende ruimte. Het is knus, warm en behaaglijk in de hoog ommuurde ruimte, zoals in een kloostertuin. Hier kun je jezelf helemaal terugtrekken uit de dagelijkse hectiek.
Tuintype: vriendelijk, respectvol, houdt van tuinieren, trots op eigen tuin, romantisch, plantenliefhebber.

 

  Soberheid
De tuin is helder vormgegeven, ontdaan van alle franje: één thema staat centraal. Zo ontstaat een overzichtelijke ruimte waar je helemaal tot rust komt en niets je afleidt. De tuin heeft duidelijke, eenvoudige lijnen, natuurlijke structuren en materialen.
Tuintype: prestatiegericht, uniek, houdt van een bijzondere uitstraling van de eigen tuin.
Lees verder op Tuincoach Blog »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen