MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Heb jij al bloembollen geplant? Dat kan nog de hele maand!

3896 x gelezen
Biosano - Biozaadgoed door Biosano • Vrijdag 4 December 2015 Volg Biosano - Biozaadgoed

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Biosano / Biozaaigoed.

Als je bloembollen gaat planten kies je natuurlijk biologische! De bloembollen van Biozaadgoed worden geproduceerd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, zodat er geen ongewenste stoffen in het milieu (lucht, sloot en grondwater) terecht kunnen komen. De biologische bollen groeien perfect zonder hulp van chemicaliën, niet alleen op het land maar ook in je tuin. Ook dit jaar biedt Biozaadgoed een ruim assortiment biologische tulpen, krokussen, narcissen, hyacinten, sieruien en andere bloembollen aan. Je kunt ze nog de hele maand planten en je zult er in het voorjaar wekenlang plezier aan beleven!

BioBloom bollen, de eerste biologische bloembollen van Belgische bodem!

Eind 2014 hebben Ruth Selleslaghs van Biobloom en Lode Speleers van Biozaadgoed een vermeerderingsproject voor biologische bloembollen opgezet. Biozaadgoed heeft het biologisch plantgoed geleverd en Biobloom heeft alles uitgeplant, de teelt verzorgd, de bloembollen geoogst, gedroogd, geschoond en gesorteerd. Biozaadgoed commercialiseert de biologische bloembollen en op het einde van het seizoen wordt de winst eerlijk 50/50 verdeeld. BioBloom en Biozaadgoed presenteren u met trots de eerste oogst biologische bloembollen van Belgische bodem!

Biologische bloembollen, natuurlijk ook voor de bijen!

Het is voor onze honingbijen van levensbelang dat er het hele seizoen door dracht in de vorm van stuifmeel en nectar is. In het vroegste voorjaar is vooral het stuifmeel de basis voor de opbouw van het hele bijenorganisme. Het begint bij de voorjaarsbloeiers zoals bijvoorbeeld sneeuwklokje, krokusen en sterhyacint, later gevolgd door de wilg e.a. In de traditionele bollenteelt worden helaas veel insecticiden als bestrijdingsmiddelen gebruikt (bij 99,9% van de telers) en dat gif dringt later door in stuifmeel en nectar. Voor de bijen is de biologisch geteelde bloem dus de enige bloem die stuifmeel geeft zonder gif. Bijna iedereen is op de hoogte van de problemen met de bijen, maar het aanbod van biologische bloembollen is minimaal. De biologische en BD‐imkers zijn daarom vorig jaar gestart met een meerjarenplan biologische bloembollen, samen met de Nederlandse biologische bloembollentelers en onder auspiciën van SKAL (het Europese controle orgaan voor biologische producten). Daarbij werken de imkers samen met o.a. de Bijenstichting, de bijenlinten en Food4Bees.

Door het gebruik van biologische bloembollen draag je bij aan een gifvrij milieu, ondersteun je de biologische telers, evenals de biologische‐ en BD‐imkers en dus de bijenpopulatie. Ook zorg je voor jarenlang plezier van kleurige en fleurige voorjaarsbloemen. In het assortiment van Biozaadgoed vind je daarom uitsluitend biologische bloembollen!
 

Over Biosano / Biozaadgoed

Biosano is sinds 1998 actief in de import en distributie van biologisch zaadgoed, plantgoed en pootgoed. Wij zijn exclusief handelspartner in België en Nederland van Bingenheimer Saatgut, een van de bekendste en populairste biologische zaadproducenten in Europa. Biosano leveren aan vrijwel alle professionele biologische boeren en tuinders in België en Nederland en via de webwinkel van Biozaadgoed aan particulieren.
 

In de webwinkel Biozaadgoed vind je een uitgebreid assortiment van biologisch zaadgoed van groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en kiemgroenten, maar ook paddenstoelenbroed, plantgoed, pootaardappelen en bloembollen. Bij alle artikelen kun je zien van welk zaadbedrijf de zaden afkomstig zijn, of het biologisch of biologisch-biodynamisch zaadgoed is, plus een korte omschrijving en teeltaanwijzing. De meeste verpakkingen zijn kleinverpakkingen voor de hobby-tuinier. Alle zaden, plantgoed, pootaardappelen en bloembollen zijn biologisch gecertificeerd en staat onder controle van Certisys BE-BIO-01. 

  

Hiernaast vind je ook een assortiment graanmolens en toebehoren van het merk Schnitzer, een Duitse pionier van topkwaliteit graanmolens en bakkerijwaren. Binnenkort presenteert Biozaadgoed ook een biologisch assortiment voor dieren en een prachtig assortiment voor biologisch bakken en koken. Bestellingen vanaf €50 worden gratis geleverd!

Heb je vragen over de producten van Biozaadgoed? Bel +32 (0)3 6641769 of stuur een e-mail naar info@biozaadgoed.be.

 

Biozaadgoed
Biosano / Biozaadgoed
Brechtsebaan 66
2900 Schoten
www.biozaadgoed.be

 

 

Lees verder op Biosano / Biozaaigoed »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen