MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Helenium 'Fuego'

1494 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
helenium fuego.jpg 

Naam

 Helenium 'Fuego'

Nederlandse naam

 Zonnekruid

Familie

 Asteraceae (Compositae)

Herkomst

 Noord-Amerika. Groeit daar in vochtige biotopen, zoals  rivieroevers en nat grasland.  De diverse hybriden zijn ontwikkeld uit soorten zoals:  H.autumnale- H.flexuosum- H.bigelovii

Hoogte

 45-55 cm 

Blad

 Elliptisch, langwerpig of lancetvormig.

Bloei

 Geel , oarnje, rood. Rijkbloeiend.

Bloeitijd

 Juli- september

Standplaats zonnig.gif

 Zonnig. Groeit op vrijwel elke tuingrond die niet te  droog is.  In combinatie met andere hogere planten hebben ze  niet direct behoefte aan steun.  Alleenstaand is steun wel aangewezen.

Algemeen

 Een zeer geschikte plant voor in de border.  Trekt allerlei insecten en bijen aan.  Veel cultivars zijn ontwikkeld op de kwekerij van de  Duitser Karl Foerster, wat de Duitse namen verklaart.  Ook Mien Ruys heeft een belangrijke rol gespeeld bij  de ontwikkeling van diverse soorten.   'Moerheim Beauty' is een sterkse soort die door haar  werd ontwikkeld.  Bij de ontwikkeling van nieuwe soorten wordt vooral  geselecteerd op de sterkte van de stengels.

 Wie op zoek is naar planten voor een najaarstuin met  vlammende kleuren kan niet zonder Helenium.  Het zijn tuinplanten met een wat ouderwetse uit-  straling maar ze zijn een must in de najaarsborder.  De felle kleuren vragen misschien wat kennis en  creativiteit om te combineren.  

Vermeerderen

 Planten van zo'n drie à vier jaar oud opnemen en  splitsen in maart/april.

Website

 helenium.net

Goede buren

 Agastache, Aster-soorten, Echinacea, Scabiosa,  Eupatorium, Helianthus, Persicaria, Rudbeckia,  Sanguisorba, siergrassen, Vernonia, Veronicastrum

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen