MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Helichrysum petiolare

8187 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

 helichrysum_ok.jpg

Naam

 Helichrysum petiolare

Nederlandse naam

 Helichrysum

Familie

 Compositaceae/ Asteraceae

Herkomst

 Zuid-Afrika

Standplaats

 Een zonnige, warme plaats.  Gebruik goed doorlatende, voedselrijke grond waaraan klei  is toegevoegd, en zorg voor een goede drainage.  Ideaal voor gebruik in hangmanden, maar kan ook als  tijdelijke bodembedekker worden gebruikt.

Bloei

 Dankbare bladplant. Bloei is niet belangrijk.  In de natuur kan de plant bloeien met kleine niet zo mooie  bloemen.

Algemene kenmerken

 Een sterk groeiende bladplant met mooie behaarde  bladeren en lange stengels.   Helichrysum petiolare ‘Limelight’ heeft een licht goudgeel  blad.  Door de lange ranken regelmatig te toppen kan je de  planten compact houden.  Helichrysum laat zich zeer gemakkelijk combineren in  baskets maar je kan de plant ook als solitair in potten  planten.  De planten zijn niet winterhard.  Vermeerderen kan door het nemen van zomerstekken.

Verzorging

 Regelmatig water geven. Voorkom dat de grond uitdroogt.  Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat.  Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel.  Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig  kleine gietbeurten.  Je geeft je planten best 's morgens water.  's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig  wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor  schimmels en slakken.  Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de  planten en niet op de bladeren.

helichrysum_1b.jpg    Als solitair

helichrusym_combinatie_b.jpg    In combinatie met: Lobelia, Lysimachia nummularia,    Surfinia,  Heliotropium

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen