MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Helleborus argutifolius - Corsicaanse kerstroos

4813 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

helleborus

Naam

Helleborus argutifolius (H.corsicus)

Nederlandse naam

Corsicaanse kerstroos

Familie

Ranunculaceae

Herkomst

Corsica en Sardinië

Hoogte

50-80 cm

Blad

Deze helleborus is makkelijk herkenbaar aan zijn grijsgroene kleur en de drie ruw getande,leerachtige bladeren.

Bloei

Witgroen (appelgroen). De bloemknoppen worden reeds voor de winter gevormd!

Bloeitijd

februari tot april.

Standplaats

Een makkelijke helleborus die in vrijwel elke grond groeit. Teveel vocht moet echter vermeden worden, zorg dus voor een goed gedraineerde grond. Zon tot halfschaduw. Op een zonnige plaats blijft deze Helleborus wat korter en steviger.

Planttijd: in het najaar of in het voorjaar na de bloei. Voorzie 1 tot maximaal 3 planten per m2 Bij het planten steeds een voldoende ruim plantgat voorzien en voldoende humus onderwerken.

Algemeen

Deze wintergroene vaste plant bloeit meestal van januari tot april. De plant heeft soms steun nodig en wordt daarom best in combinatie met andere planten gezet. Het is een niet langlevende plant die zich echter makkelijk uitzaait. Bij strenge winters kan de plant invriezen, maar veelal vormen zich nieuwe scheuten vanuit de basis. Zet ze op een eerder beschutte plaats of geef ze in de winter een beschermende mulchlaag. Snij de uitgebloeide bloemstengels weg om zo de groei en ontwikkeling van nieuwe scheuten te stimuleren.


• Schimmelziekten kunnen de bladeren aantasten.
• Muizen durven de nog ongeopende bloemknoppen afvreten. Ze zijn ook gek op zaailingen.

Vermeerderen

Volwassen planten kunnen gedeeld worden in het voorjaar maar Helleborus houdt er niet van om verstoord te worden . Daarom wordt de plant vooral uit zaad en weefselkweek geteeld. Opletten voor uitdroging na het delen. Deze helleborus zaait zich makkelijk uit.

Goede buren Mooi in combinatie met Rodgersia, hosta-soorten, Epimedium, Omphalodes, Trillium, Smyrnium, Pulmonaria, Cyclamen, varens, vroegbloeiende bloembollen zoals sneeuwklokjes (Galanthus), Scilla, winterakonieten, Leucojum, Narcissen. Vroegbloeiende heesters zoals Corylopsis, Hamamelis, Ribes, Magnolia. Bodembedekkers zoals Asarum, Pachysandra, Vinca

Helleborus argutifolius

Helleborus argutifolius

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen