MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Het groenste kantoor van Nederland

1210 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Het groenste kantoor van Nederland met besparing tot 100% op energie


Op 29 november neemt Paul Beck (directeur Floriade bv) het ontwerp ‘Villa Flora’ in ontvangst. Villa Flora is een innovatief kantoorconcept geïnspireerd op het Floriade-thema ‘Quality of life’ dat moet verrijzen voor de Floriade 2012. Villa Flora combineert de nieuwste Nederlandse technologie op gebied van klimaatbeheersing uit de glastuinbouw met het gebruik van veel glas, bloemen en planten. De beoogde locatie is het Green Park Venlo.  

Het groenste kantoor van Nederland Villa Flora heeft een prettig en gezond binnenklimaat en bespaart tot 100% op de energiekosten in vergelijking met een bestaand nieuw kantoor. Het kantoorgebouw is ontworpen door architect Jon Kristinsson volgens de cradle-to-cradle principes. Verblijven in Villa Flora betekent leven en werken in een gezond en stofvrij groen binnenklimaat, rondom een onvergetelijk uitzicht en een inspirerende leefomgeving. Op termijn zal dit concept de bouw van niet alleen kantoren, maar ook van woningen, scholen en zorginstellingen ingrijpend beïnvloeden. Villa Flora is beeldbepalend op de Floriade 2012: de voorover hellende glazen noordgevel weerspiegelt het bos en past op een natuurlijke wijze in de bosrijke omgeving.  

Bezoekers ‘from all over the world’ genieten in dit podium van de Nederlandse glastuinbouw van mediterrane lavendelgeur in het subtropische kantoorgedeelte of van het warme amazoneklimaat onder dik bladergroen en stromend water. 

groenkantoor1.jpg

Energieneutraal met Nederlandse techniek Het gebouw voorziet in haar eigen energiebehoefte, is CO2-neutraal en hergebruikt organisch afval in een duurzame kringloop. Het verwarmen en koelen vindt plaats door middel van een Nederlandse vinding: de Fiwihex-warmtewisselaar, met lage temperatuur systemen en seizoensopslag van warmte en koude in de bodem. Organisch afval wordt vergist tot biogas voor de productie van warm water en elektriciteit. De vrijkomende CO2 en het grijswater komen de plantengroei ten goede. Diverse glassoorten regelen de lichtinval en de instraling van de zonnewarmte.  

Groene planten en scheidingspanelen verbeteren de akoestiek en ademende ramen zorgen voor een aangenaam klimaat op de werkplekken. De Regio Venlo en de Floriade-organisatie zijn enthousiast om Villa Flora te realiseren. Villa Flora is tijdens en na de Floriade 2012 het Innovatie- en kenniscentrum glastuinbouw voor de Greenport Venlo. Vanaf nu starten initiatieven om investeerders en gebruikers te interesseren voor de realisatie van het project. Meer informatie bij Hans Koehorst van Stichting Innovatie Glastuinbouw (010 – 529 67 64). 

groenkantoor2.jpg

Bron: Villa Flora / november 2007

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen