MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Het hele jaar door een groene tuin met de cultivars van BEST-select

1279 x gelezen
BEST-select door BEST-select • Donderdag 26 Oktober 2023 Volg BEST-select

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met BEST-select.

De herfst doet stilaan z’n intrede. Ondertussen bloeit in ‘ons tuintje’, het make-overproject van BEST-select, alles nog welig. ‘In deze jaartuin hebben we met de juiste cultivars het hele jaar door voor een groene tuin gezorgd’, aldus tuinaannemer Stefan Haerinck.

‘Aangenaam verrast’, dat is Stefan Haerinck die de Vlaamse tuin in vier seizoenen een make-over gaf. ‘We vertrokken van een kaal gazon en maakten er een bloeirijke tuin van, waar het hele jaar door iets in bloei staat. Met een grote bloeiboog dus. Daarnaast komt de herfst dit jaar iets later, dus bloeit alles extra lang.’ En dus tieren de Viburnums nog welig, net als de rozen. ‘De vruchtjes blijven trouwens aan de rozenstruiken hangen in de winter, en de Ligustrum is sowieso een groenblijver’. Kan er al iets gesnoeid worden? ‘De wintergroene heesters zoals de Ligustrum, maar ook andere bodembedekkers. Al zijn de cultivars heel onderhoudsvriendelijk en vragen ze weinig snoei.’ En wat met het planten? ‘De gouden regel: van 1 november tot eind april. Enkel bij vorst let je best op, maar als de temperaturen goed zijn en de grond is vochtig, kan je een hele winter lang onbeperkt je favoriete cultivars planten.’

Ook het hele jaar door groen in je tuin?

Naar het assortiment van BEST-select >

Over dit project

Het make-overproject ‘ons tuintje’ is het werk van professionele tuinaannemers Marc Galle en Stefan Haerinck. In opdracht van BEST-select toveren ze een typische Vlaamse tuin in vier seizoenen om tot een bloeiende plek.

 

 

Lees verder op BEST-select »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen