MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hibiscus rosa-sinensis - Chinese roos

10263 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
hibiscus 900.jpg

Naam: Hibiscus rosa-sinensis Nederlandse naam: Chinese roos-Hibiscus Familie: Malvaceae Herkomst: tropisch Azië  Standplaats: Verlangt veel zonlicht. Verdraagt een zeer zonnige standplaats. In de zomer kan de plant naar buiten.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water

Algemeen: Hibiscus rosa-sinensis is een populaire sierplant die met zijn grote, kleurrijke bloemen voor een tropisch hoekje zorgt op het terras of in de huiskamer. De Chinese roos is verkrijgbaar in diverse kleuren en met enkele of dubbele bloemen. Wordt ook op stam aangeboden. De bloemen steken mooi af bij de donkergroene bladeren. Vanaf mei kan de plant buiten geplaatst worden op het terras. Tip: Koude, tocht en teveel water kunnen knopval veroorzaken. Plant niet verplaatsen. Verzorgingstips
• Zet de hibiscus op een lichte, zonnige plek.
• Zet de plant niet in de buurt van fruit (voorkom ethyleenschade).
• Verwijder de uitgebloeide bloemen.
• Geef de hibiscus twee maal per week water. Laat de grond niet uitdrogen.
• Geef elke twee weken plantenvoedsel; dan komen de knoppen zeker in bloei.
• Draai de hibiscus niet. De bloemknoppen richten zich altijd naar het licht. Draai je de plant, dan bestaat de kans dat ze zich 'losdraaien' en eraf vallen.
• Hibiscus bloeit tot oktober. Zet de plant daarna op een lichte en koele plek en geef minder water. (minimaal 10°C) en geef matig water. Half januari de plant snoeien, eventueel verpotten, waarna er nieuwe knoppen worden gevormd. Elk nieuw bladpaar geeft een bloemknop. Gebruik bij het verpotten voor een rijke potgrond (bvb geranium-potgrond).

hibiscus_rosa_sinensis.jpghibiscus_rosa-sinensis.jpg 

hibiscus b.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen