MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hippeastrum - Amaryllis

2819 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

hippeastrum amaryllis

Naam: Hippeastrum

Familie: Amaryllidaceae

Standplaats: Verlangt veel zonlicht maar de stengels hebben de neiging naar het licht toe te groeien. Daarom de plant regelmatig draaien. Tocht vermijden. Kamertemperatuur

Water: Matig water geven tijdens de groeiperiode. Tijdens de bloei heeft de plant nood aan regelmatig water. Stop met water geven wanneer de bladeren vergelen

Tip: U kan zelf in de huiskamer een bol laten ontwikkelen tot een kamerplant. Plant hiervoor de bol in een voedselrijke potgrond. De bol niet helemaal onder de potgrond bedelven maar zowat de helft van de bloembol  boven de potgrond laten uitsteken. Regelmatig watergeven. Afhankelijk van de temperatuur van de standplaats, zal de bloemstengel en de bloemen zich snel ontwikkelen. Na de bloei kan je de plant overhouden door de stengel tot zo'n 2cm boven de bol weg te snijden. Hierdoor begint het blad zich te ontwikkelen. Blijf de plant verzorgen (water + voeding). De bol zal nu reservevoedsel opslaan. Zowat eind mei kan de plant eventueel buiten geplaatst worden. Stilaan mag u de plant minder water geven.Tegen het einde van de zomer zullen de bladeren afsterven. Als deze volledig geel zijn geworden mogen ze worden weggeknipt en zal de bol in rusttoestand gaan. Bewaar de bol in droge grond bij een temp. van ongeveer 13°C. In deze periode wordt een nieuwe bloemknop gevormd. Na 10 weken kan de bol opnieuw worden opgepot. Bij kamertemperatuur wordt de groei gestimuleerd en zal de hele cyclus zich herhalen.

Een seizoensgebonden plant. De meeste planten wordene verhandeld van november tot februari. In het assortiment zijn diverse kleuren verkrijgbaar, de belangrijkste kleuren zijn rood, roze, wit, rood/wit. Er zijn groot-, klein- of dubbelbloemige soorten.

Amaryllis of Hippeastrum is ook een zeer geliefde snijbloem. De bloem komt van nature voor in heel Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De plant groeit daar onder uiteenlopende omstandigheden: droge bossen, savannen en vochtige regenwouden.

Let op: Alle delen van de plant zijn giftig bij inname. Vooral de knol

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen