MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hoe nieuwe planten succesvol aanplanten

639 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Hoe nieuwe planten succesvol aanplanten?


Wie wil er geen tuin waarin alle planten weelderig groeien, fraai groen blad bezitten en overvloedig bloeien? Sterke en gezonde planten beschikken over een uitgekiende voeding. Ze vinden in de bodem humus en de nodige organische stoffen en mineralen. 

A.            Een jaarlijkse onderhoudsbekalking 

Omdat uw bodem van nature verzuurt, is voor de meeste planten een jaarlijkse onderhoudsbekalking nodig. Doe het preventief, vooraleer uw planten gebrekverschijnselen vertonen. DCM heeft hiervoor DCM Groen-Kalk® ontwikkeld. DCM Groen-Kalk® is een vlot en proper strooibare korrel, die snel oplost. Het kalkproduct zorgt snel en gedurende lange tijd voor een optimale pH van uw tuinbodem en bevat ook magnesium voor een diepgroene bladkleur. Bovendien maakt kalk de bodem luchtiger en gemakkelijker te bewerken. Dit is ook goed voor u, want het tuinwerk wordt lichter. 

B.            Enkele basisregels voor een geslaagde aanplanting 

De basis van elke mooie plant is een stevig en gezond wortelstelsel. Daarom is het belangrijk om de bodem optimaal aan te passen aan de behoefte van uw nieuwe bomen, struiken en andere planten. De meeste planten staan immers jarenlang op dezelfde plaats. Wie een plant gauw in de grond steekt zal zelden succes boeken. Er zijn enkele basisregels die u bij aanplanten niet uit het oog mag verliezen. De wortels zullen in een losse, luchtige bodem veel beter aanslaan. Hiervoor is veel humus nodig van een goede kwaliteit. DCM kan u die leveren, handig verpakt in een zak. 

  1. Kies steeds stevige en gezonde planten met een goed vertakt wortelstelsel.
  2. Graaf een plantgat dat ruim dubbel zo groot is als de wortelkluit.
  3. Meng 1 deel uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® voor sierheesters, hagen, buxus, bloemen ... Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van het mengsel. DCM Vivimus® voor sierheesters, hagen, buxus, bloemen ... is een gemengd organisch bodemverbeterend middel dat zorgt voor een luchtige, kruimelige structuur. Deze omstandigheden zijn ideaal voor een snelle inworteling en geslaagde aanplanting.
  4. Zet de wortels of de kluit van de plant erop. Spreid de wortels van de plant uit en vul het plantgat met hetzelfde mengsel.
  5. Druk stevig aan.
  6. Geef een flinke hoeveelheid water voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de nu humusrijke bodem, die het vocht beter vasthoudt.

Zuurminnende planten zoals heide en rododendrons, azalea’s, blauwbloeiende hortensia’s, Skimmia, toverhazelaar, brem groeien het liefst in een bodem met lage pH. Hiervoor werd DCM Vivimus® voor Heide, Rhodo en zuurminnende planten ontwikkeld, een ideale organische bodemverbeteraar, speciaal op punt gesteld voor een siertuin op zure en neutrale grond.

Voor meer info en specifieke vragen kan u steeds terecht op volgende website:www.dcm-info.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen