MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hortensia’s in alle kleuren, wat is het geheim?

22454 x gelezen
DCM door DCM • Zondag 10 April 2022 Volg DCM

Hortensia’s zijn echt een pracht voor je tuin. Er zijn vele tientallen soorten, elk met hun eigen charme: groot, klein, met pluimen, roze, blauw en wit. 

Heeft u oorspronkelijk een blauwe hortensia gekocht en is de bloemkleur ondertussen naar roze veranderd, dan kan u dit makkelijk corrigeren. Om een blauwe kleur te behouden, moet de grond voldoende zuur zijn en moet de plant voldoende ijzer kunnen opnemen. De grond verzuren doe je door een verzurende bodemverbeteraar onder de bestaande bodem te mengen.

Er is echter nog een bijkomende voorwaarde voor intense blauwe kleuren: de bodem moet voldoende opneembaar ijzer en aluminium bevatten. Is dit niet het geval, dan vertoont uw hortensia een twijfelachtige roze kleur met misschien wat blauwe nuances. DCM Meststof Hortensia met blauwmaker is een speciaal verzorgingspakket voor deze blauwe hortensia’s. Het bevat een aangepaste kaliumrijke voeding voor een uitbundige bloei en mooie bladeren. Het aparte zakje aluin zorgt voor opneembaar ijzer en aluminium wat resulteert in een diepe blauwkleuring van de bloemen. 

Wist je dat: hortensia’s met witte of crèmekleurige bloemen (zoals de Annabelle) zullen nooit blauw of roze kunnen worden. Ze kunnen hooguit een roze tint krijgen door herfstverkleuring.

4 reacties

 • Monique E. Monique E. Kunnen álle rozebloeiende hortensia's blauw worden (mits juist behandeld)?
  Vrijdag 17 April 2020 om 14:47
 • Kristien D. Kristien D. In mijn tuin gebeurt het omgekeerde, een prachte bordeaux roze hortensia wordt blauw en dat was niet de bedoeling. De blauwe hortensia heeft zijn kleur wel behouden en dit zonder speciale meststof. Hoe krijg ik die plant terug roze?
  Zondag 2 Mei 2021 om 11:54
 • Ogh J. Ogh J. https://www.hydrangeum.com/gro...
  Dinsdag 4 Mei 2021 om 23:50
 • Margret v. Margret v. Goede uitleg van bovengenoemde site.
  Zelf heb ik bij de drogist een pot kalialuin aliminiumsulfaat gekocht.
  Vrijdag 15 April 2022 om 13:01

Log in om een reactie te plaatsen