MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hortinno: een ruim assortiment exclusieve azalea's

2460 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Hortinno- Living your colour, living your style - brengt uitsluitend variëteiten op de markt die opvallen door hun vernieuwende eigenschappen. Hiervoor beroept Hortinno zich op 25 jaar eigen ervaring in de azaleaveredeling. Per jaar worden 50.000 planten uitgezaaid en beoordeeld. Hiervan worden enkel de beste weerhouden. Het duurt 8 tot 10 jaar om een nieuwe soort te ontwikkelen en op de markt te brengen. Dit proces vereist groot vakmanschap en monnikengeduld. Enkel topvariëteiten, die milieuvriendelijk geteeld worden, en de strengste kwaliteitscontrole doorstaan, krijgen uiteindelijk het exclusieve Hortinnolabel. Wie op zoek is naar iets exclusief, van een onberispelijke kwaliteit, komt gegarandeerd bij Hortinno terecht!

Enkele redenen om te kiezen voor een Hortinno azalea. 

1. Constante topkwaliteit

Een interne kwaliteitscontrole garandeert uw kwaliteit! Hortinno levert uitsluitend milieubewust geteelde planten en is hiervoor deelnemer van het Vlaams Milieuplan Sierteelt (VMS-MPS).  

2. Ruim assortiment

Vandaag heeft Hortinno een assortiment van 14 exclusieve azaleavariëteiten in diverse kleuren en plantvormen. Daarnaast is het assortiment beschikbaar in een uitgebreid gamma van potmaten. Binnen dit assortiment zijn er twee prijsniveaus: vooreerst is er de absolute topselectie (HB1), met onder meer de volledige Christine-lijn. Daarnaast worden er zes vernieuwende soorten, met een sterk onderscheidende uitstraling, aan een scherp prijsniveau aangeboden (HB2). Aan de vaste kleur van de etiketten onderscheidt u steeds de twee prijsniveaus: de blauwe etiketten maken de eerste lijn met absolute topselectie herkenbaar. De etiketten met groene achtergrond worden gebruikt bij de tweede lijn onderscheidende variëteiten. 

3. Exclusieve distributie

Om Hortinno exclusief te houden beperkt de distributie zich tot de gespecialiseerde handel: enkel vakmensen die zich willen onderscheiden met kwaliteit en service kunnen Hortinno’s verkopen! Dit betekent dat de gespecialiseerde bloemenwinkel en tuincentra zich met Hortinno kan onderscheiden van alle andere verkooppunten waar bloemen en planten verkocht worden. Hortinno’s worden immers niet te koop aangeboden bij discounters, bouwmarkten, tankstations,... Hortinno is ervan overtuigd dat hun topproducten door vakmensen moeten verkocht worden. Hierdoor krijgt de consument immers de garantie een écht stukje sfeer in huis te halen!

4. Grotere consumententevredenheid

Een lange bloei is hét verkoopsargument van Hortinno. Hortinno’s bloeien immers 4 tot 6 weken. Hortinno staat verder voor steeds nieuwe, veredelde soorten die de consument opnieuw de meerwaarde van een schitterende azalea doet beleven: blinkend blad, unieke kleuren,…Hortinno beschikt verder over vier Pure-azalea’s: dit zijn azalea’s die bij het open komen van de bloemen niet langer bruine bloemblaadjes laten vallen. Dit is écht vernieuwend en komt uitsluitend het onderhoudsgemak voor de consument ten goede! 

Herkenbaar en uniek etiket

Iedere Hortinno is in het verkooppunt steeds herkenbaar: de opvallende uitstraling van de planten zelf, versterkt door een stijlvol en herkenbaar Hortinno-etiket. Ieder etiket vermeldt de naam van de Hortinnovariëteit, toont de juiste bloemkleur, geeft correcte onderhoudtips weer en accentueert specifieke kenmerken, zoals Pure. Iedere plant krijgt daarenboven via  het etiket een uniek nummer. Hortinno wordt hierdoor een echt kwaliteitslabel! 

Website

Communiceren doet Hortinno ook steeds via de website – www.hortinno.com. Hier vinden de klanten een overzicht van het assortiment terug, en voor de consument zijn er sfeerbeelden en correcte onderhoudtips voorzien.  

Nieuwe ontwikkelingen 

Pure

Hortinno blijft innoveren: dit jaar worden vier Pure azalea’s op de markt gebracht. Dit zijn azalea’s die bij het open komen van de bloemen niet langer bruine bloemblaadjes laten vallen. Dit is écht vernieuwend en komt uitsluitend het onderhoudsgemak voor de consument ten goede! Vandaag zijn Kinku Saku, Yankadi Scarlata, Noralinde Belli en Christine Scarlata vier Pure-azalea’s. U herkent de Hortinno’s die Pure zijn duidelijk aan de vermelding op hun etiket.  

VERZORGINGSTIPS

U koopt best steeds een kleurtonende Hortinno. Dit bekent dat u de kleur van de openkomende bloembotjes reeds goed kunt zien. Deze planten geven u immers een gegarandeerde bloei, ook in uw huiskamer waar ze thans minder licht krijgen dan in de serre van de kweker. 

De Hortinno houdt tijdens de wintermaanden van een zo licht mogelijke omgeving. Ook een koelere standplaats verlengt de bloeiduur van uw Hortinno.  

Belangrijk is uw Hortinno om de 2 à 4 dagen water te geven, en dit tot er 3 cm water in de overpot of schaal komt te staan. Hierdoor krijgt de plant de kans het nodige water op te nemen. Giet evenwel daags nadien het eventueel resterende water uit de overpot of schaal weg. Tijdens de winter is het immers belangrijk dat de plant niet langer dan één nacht met de bodem van de pot in water blijft staan. Na een aantal dagen, wanneer de potgrond opnieuw droog aanvoelt, of wanneer de bloemen en bladeren van de plant lijken te verwelken, geeft u opnieuw water. Deze manier garandeert een gezond wortelgestel, waardoor de bloei gegarandeerd wordt.   

De Hortinno hoeft geen meststoffen.  

Een echte Hortinno-liefhebber kan na de bloei zijn plant bijsnoeien. Mits de goede zorgen tijdens de zomer bloeit hij volgend jaar opnieuw!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen