MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Houten carports

787 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De carport heeft in veel bouwplannen een vaste plaats ingenomen. Hij bespaart tijd, geld en ruimte en vormt dus een waardig alternatief voor betonnen en gemetselde garages. Niet enkel is de carport mooi en vlot te integreren, hij zorgt ook voor een natuurlijke look rond de woning. Bovendien is bewezen dat carports een goede bescherming bieden. Immers dankzij de doorgedreven ventilatie kan zich geen condensatievocht verzamelen.

Stevig en duurzaam

Collstrop Garden vervaardigt zijn carports uitsluitend uit verduurzaamd grenenhout (Pinus silvestris), gewonnen uit duurzaam beheerde bossen in Zweden. Het behandelde hout heeft een levensduur van minstens 25 jaar en blijft zelfs in extreme weersomstandigheden schimmel- en rotvrij. Voor de stevigheid zorgen 9 cm x 12 cm dikke palen. Omdat die zonder zichtbare paalsteun rechtstreeks in de grond geplaatst worden, ontstaat een mooie maar toch stabiele constructie. Mede dankzij de dubbele liggers bovenop de palen. 

Ruim assortiment en maatwerk

Liefhebbers van moderne lijnen kunnen kiezen uit hout gecombineerd met glas, plexi of aluminium. Liefhebbers van landelijk of klassiek daarentegen kiezen wellicht een tijdloze stijl. Wat de dakbedekking betreft, zijn er drie mogelijkheden: een traditioneel zadeldak of een plat dak voorzien van een kunststof of staalplaatbedekking. Een anti-roestcoating zorgt bij die laatste voor een langere levensduur. Ook handig: om een uniforme stijl te behouden, biedt Collstrop Garden een gelijkaardige vormgeving en afwerking voor zijn bergingen en overkappingen. 

Modulaire opbouw

De houten carports van Collstrop Garden bestaan uit een basiselement dat uitgebreid kan worden met een onbeperkt aantal aanbouwelementen. Al naargelang de woon- of gezinssituatie kan ruimte gecreëerd worden voor een tweede wagen, een fiets of voor het opbergen van tuingereedschap. Bijzonder interessant is dat geen enkele van die aanpassingen bijkomende technische voorzieningen vraagt. Daarnaast kan ook de berging of overkapping vlot aangepast worden in functie van veranderende woonomstandigheden. 

Bron: Collstrop

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen