MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hyacinthus - hyacint - hyacinten

9434 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

hyacint.jpg

Naam: Hyacinthus orientalis-hybriden

Familie: Liliaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Draai de pot regelmatig zodat de stengel goed recht groeit. Na de bloei kan je de bollen in de tuin uitplanten, dit is echter geen garantie op herbloei.

Water: Begiet de plant tijdens de bloei matig maar regelmatig zodat dat aarde licht vochtig blijft. De potkluit mag niet uitdrogen. Voeding is niet nodig.

Algemeen: vanaf oktober/november zijn de voorgetrokken bloembollen verkrijgbaar in diverse kleuren. Hyacinten verspreiden een heerlijke geur in huis. De (donker)blauwe ruiken het sterkst. Om lang te kunnen genieten van de bloemen plaats je ze best op een koele plek.

TIP: wil je zelf hyacintenbollen forceren dan moet je geprepareerde bollen kopen. Plant ze tussen september en november en zet de potten op een koele (5-10°C) en donkere plaats. Wanneer de scheuten 5-6cm lang zijn mogen ze naar een lichte en warmere ruimte verhuizen.  (HYACINTEN FORCEREN )

Ze kunnen ook opgekweekt worden in speciale hyacintenglaasjes (met water).

Om tot bloei te komen hebben bloembollen een koude periode nodig. Deze koudeperiode kan nagebootst worden door de bollen in potten te planten en ze gedurende een drietal maanden op een donkere plek met een constante lage temperatuur te plaatsen.

Let op: Alle delen zijn giftig bij inname!

hyacinten 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen