MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hydrangea Cloudi: de verrassing onder de tuinhortensia’s

3036 x gelezen
BEST-select door BEST-select • Woensdag 3 November 2021 Volg BEST-select

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met BEST-select.

Tuinhortensia’s zijn terug volledig in. Het zijn sterke planten met schitterende bolvormige of platte bloemen, die ideaal zijn voor ons Belgische klimaat. Wij zetten graag onze topper in de kijker: de Hydrangea Cloudi, een geslaagde kruising tussen de Hydrangea serrata en Hydrangea macrophylla.

De bloemen van de Hydrangea Cloudi zien er romantisch uit, maar zijn zeer resistent tegen wind en regen. De mooi gevulde, platte, bloeiwijze van de Hydrangea bestaat uit een combinatie van grote steriele witte lokbloemen en kleine fertiele pastelblauwe of poederroze bloemen. Deze prachtige plant gedijt zowel in de volle zon als half in de schaduw. Zet je de Hydrangea Cloudi in de volle zon? Let er dan wel op dat je de bodem tijdens de droogste maanden vochtig houdt.

Ongesnoeid worden deze hortensia's 80 tot 120 centimeter hoog. In getemde vorm houden ze het bij 60 à 80 centimeter. In maart snoei je de droge bloemen weg tot vlak boven twee dikke knoppen, waar de nieuwe bloemen al in zitten. Hou je je Hydrangea Cloudi liever compact? Snoei dan kort na de bloei de helft van de takken weg. De andere helft zal bloeien. Het jaar daarop neem je de helft die bloeide weg en is het de beurt aan de andere takken om het beste van zichzelf te geven.

Lees hier alles over onze Hydrangea Cloudi: https://www.bestselect.be/assortiment/hortensia/cloudi/


Hydrangea CloudiHydrangea Cloudi


Lees verder op BEST-select »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen