MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hydrangea paniculata 'Pinky-Winky'

6164 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
 

hydrangeapaniculatapinkywinkyb.jpg      Hydrangea paniculata 'Pinky-Winky'

Naam

 Hydrangea paniculata 'Pinky-Winky'

Nederlandse naam

 Pluimhortensia

Familie

 Hydrangeaceae

Herkomst

 Een selectie ontwikkeld door Best Select in Melle

Categorie

 Bladverliezend, opgaande heester, volledig winterhard

Hoogte

 1.5m 

Breedte

 80-100cm

Blad

 Donkergroen

Bloei

 Witte kegelvormige bloemtrossen die vanaf begin augustus  zachtroze verkleuren, tot ze uiteindelijk volledig rood zijn.  Zeer rijk en langdurig bloeiend.   'Pinky Winky' is de beste roodverkleurende 'Hydrangea'

Bloeitijd

 Juni-oktober

Standplaats

 Zonnig tot halfschaduw. Vochtige, goed doorlatende  vruchtbare grond. Doet het minder goed op een lichte  droge zandgrond. Voorkeur voor een eerder zure grond.  Bij volle zon moet de bodem voldoende vochtig zijn.  Toepassen als solitair of in een heesterborder.  De bloemen verkleuren het mooist op een zonnige plaats.

Algemene kenmerken

 Het is een zeer decoratieve soort omwille van de rijke  en langdurige bloei, maar ook omwille van de bordeaux-  rode takken en de donkergroene bladeren.  Mooie herfstkleur.  Het is een soort die makkelijk onder controle kan worden  gehouden door snoei en dus perfect in elke tuin kan  worden toegepast.  Zowel als accentplant of in groepen bij elkaar voor een  massaeffect. Geef hem wel de nodige ruimte.  De plant is ontwikkeld en geselecteerd dor Best select in  Melle bij Gent en is nagenoeg ziektevrij.

Snoeien

 In maart flink snoeien door alle stevige stengels in te  snoeien tot zo'n 30cm boven de grond. Dunne twijgen  mag je volledig wegnemen.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen