MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hydrangeum vzw

616 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Hydrangeum vzw

 clip_image001(927).jpg

Sinds de 19de eeuw zijn hydrangea’s een vaste waarde in de sierteelt. Tot het plantengeslacht Hydrangea behoren onder meer de witte, roze, rode of blauwe kamer- en tuinhortensia, de zogenaamde pluimhortensia en de eikenbladhortensia. Maar wat is overgebleven van de vele cultivars die de voorbije eeuw in België zijn gecreëerd?

Enkele liefhebbers gingen in binnen- en buitenland op zoek naar dit stukje “genetisch en cultureel erfgoed”. Zo brachten ze inmiddels een 500-tal botanische soorten en cultivars bijeen. Een deel van de verzameling, goed voor 155 verschillende exemplaren, werd aangeplant in een kijktuin van 1 000 m². De bezoekers kunnen er terecht met al hun vragen over de teelt, de verzorging en de beschikbaarheid van hydrangea’s.

Het beheer van de verzameling gebeurt door de vereniging zonder winstoogmerk Hydrangeum. Deze vzw verstrekt informatie over het plantengeslacht Hydrangea, ze bevordert de teeltkundige en botanische kennis van deze planten en ondersteunt promotieacties rond hydrangea’s. Verder heeft de vereniging al een aantal grotere evenementen op haar actief, zoals de Hydrangeadagen in het Arboretum Kalmthout en de jaarlijkse Plantenbeurs voor liefhebbers te Destelbergen.

De hydrangeaverzameling is geregistreerd als Satellite Garden van de Plantentuin van de Universiteit Gent.

Open deur dagen in 2006 23 juli- 6 augustus- 20 augustus- 3 september Telken van 14 tot 18u.

Adres

Spoorwegstraat 25

9070 Destelbergen

Tel

 32 (0) 9 355 71 83

Fax

E-mail

Website

www.hydrangeum.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen