MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Imperata cylindrica 'Red Baron' (grassen) - Japans bloedgras

8309 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
imperata cylindrica red baron 900.jpg

Naam

 Imperata cylindrica 'Red Baron'  (syn.'Rubra')

Nederlandse naam

 Japans bloedgras

Familie

 Poaceae

Herkomst

 Zuid-oost Azië

Hoogte

 30-50 cm

Blad

 Sierlijke, smalle, stijf opgaande bladeren die in eerste  instantie groen zijn maar naarmate de zomer vordert,  verkleurt het blad intens rood

Bloei

 nietige bloempjes in een zilverwitte pluimachtige aar op  een slanke stengel

Bloeitijd

 Mei - Juni - Juli

Standplaats

 Zon, Halfschaduw  Humusrijke grond die niet mag uitdrogen.  De grond moet wel goed doorlatend zijn.  Stagnerend wintervocht vermijden!  De mooiste verkleuring krijg je wanneer het siergras in de  volle zon staat.  In de winter eventueel een beschermende mulchlaag  geven.

Algemeen

 Imperata cylindrica 'Red Baron'is een uitstekende  cultivar die het ook in onze streken goed doet.  Het is een sierlijk gras dat pas laat verschijnt en bloeit in  de periode mei - juli.  Eerst is er het groene blad met een rood puntje.  Maar in de loop van de zomer krijgt het blad een intense,  lichtgevende rode kleur.  In het najaar bedraagt de hoogte zo’n 60-80 cm.  ‘Red Baron’, die een zonnige tot halfbeschaduwde  standplaats verkiest, is zeer geschikt om te combineren  met andere kleine planten of als prachtig accent in een  border en is ook prima toepasbaar in een sierpot op het  terras.  ‘Red Baron’ vormt een uitstekende combinatie met roze  en rood bloeiende vaste planten en in combinatie met  andere, meestal hoger wordende, siergrassen.  Kan ook in potten worden toegepast.  Goed winterhard.  Vermeerderen kan door de wortelstokken te delen.

TIP: om de 5-6 jaar scheuren om te verjongen en om  vers rood blad te laten ontwikkelen.

imperata_cylindrica_red_baron.jpgImperata_cylindrica_Red_Baron_v.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen