Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

In Corpus Natura

507 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

will_beckers.jpg Will Beckers 


Tijdens de Gentse Feesten editie 2013 presenteren Trefpunt vzw, Will Beckers en FLORALIËN Gent met de steun van de Vlaamse Gemeenschap een natuurproject in het Gentse Baudelopark, in het hart van de Gentse Feesten. Dit “IN CORPUS NATURA” zal een uniek innovatief kunstproject zijn waarbij de kunstenaar en de bezoeker onderdeel worden van een natuurlijke installatie. Kunstenaar Will Beckers pakt uit met een kunstwerk dat contact zoekt met het publiek. Zoals elk kunstwerk doet het de mensen nadenken en is het de bedoeling reacties op te roepen ! 

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli zal de kunstenaar aanwezig zijn om samen met enkele honderden kinderen dit project feestelijk voor te stellen. De kunstwerken zijn van de hand van Will Beckers (1967). Sedert 1984 maakt hij kunstwerken in binnen- en buitenland waarbij hij actief op zoek gaat naar een samenleven en confrontatie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving (zie www.willbeckers.com)  

Will Beckers : “Als beeldend [natuur] kunstenaar zoek ik naar mogelijkheden binnen de Land Art om kunst op een natuurlijke manier aan te brengen binnen een omgeving, zo wordt uiteindelijk het werk een verlengstuk van de natuur. De behoefte aan kinderen om te werken met natuurlijk materiaal is werkelijk ongelofelijk, ons digitale tijdperk maakt deze drang alleen maar groter.”  

Het kunstwerk 

De organische kunstwerken zullen binnen dit project gezien worden als een complete leefwereld waar kunst, natuur, wonen en educatie samenvloeien tot een geheel. De persoon, kunstenaar Will Beckers, die in afzondering leeft en woont in het kunstwerk, werkt ook binnen deze unieke leefomgeving. Het is een man die zich zodanig geïntegreerd heeft in de natuur dat hij deze ziet als verlengstuk van zijn bestaan. Zijn gevoel om als deel van het evolutieproces aanwezig te zijn wordt getoond door het ongelofelijke samenspel van natuur en mens. Hij is een onderzoeker, een ontdekkingsreiziger binnen de natuurlijke wereld. Zijn werken zijn studies in vormentaal. Dit resulteert in een omgeving vol verrassende objecten, klein en groot. 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen