MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Insecten bestrijden in de moestuin (biologisch)

4370 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Eigen groenten en kruiden kweken geeft aan velen onder ons een grote voldoening. Temeer als dit ook op een milieuvriendelijke manier kan. De ene keer lukt dat al iets beter dan de andere.

Veel heeft te maken met de aanwezigheid van dierlijke aantasters. Insecten zoals bladluizen, wantsen, rupsen, maden van koolvlieg, … hebben het wel eens gemunt op onze sappige groentjes en kruiden. Enkel tijdig ingrijpen kan voorkomen dat deze belagers de consument van onze opkweek worden, in plaats van wijzelf.

Edialux heeft voor dit probleem een geschikt biologisch middel ontwikkeld. Het product  BIO-PYRETREX  is een insectendodend product op basis van een natuurlijk plantenextract. BIO-PYRETREX bevat namelijk enkel de werkzame stof ‘pyrethrum’, welke wordt gewonnen uit plantensappen van een Chrysanthemum plant. Deze werkzame stof vernietigt razendsnel alle geraakte insecten. Een goede bestrijding bestaat erin elk deel van de plant goed te bevochtigen met het spuitmengsel. Zeker ook de onderzijden van de bladeren behandelen, aangezien veel schadelijke insecten zich daar ophouden. Door alle insecten rechtstreeks te raken is de plaag in een handomdraai bestreden. BIO-PYRETREX is lichtgevoelig, dit wil zeggen dat de werkzame stof door UV-straling wordt afgebroken, en verklaart waarom men reeds 2 dagen na de behandeling de gewassen mag consumeren. Een bijkomend voordeel.

Niet enkel bovengrondse dierlijke aantasters kan men opruimen met BIO-PYRETREX. Ook de ondergrondse plantenbeschadigers, zoals onder andere de larven van de koolvlieg, kunnen met dit natuurlijk middel worden afgedood. Daartoe het spuitmengsel aanmaken zoals aangegeven op het etiket van het product. Hiervan 200 ml rond de voet van de koolplant gieten. Voor de behandeling van uitgezaaide plantjes in de rij giet men 1 liter spuitmengsel per lopende meter aan.

Op deze wijze kan men met een plantaardig middel zowel de bovengrondse als de ondergrondse insecten opruimen, én bovendien reeds na 2 dagen veilig de opgekweekte groenten en kruiden consumeren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen