MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Insecten in de schijnwerpers- Turnhout

296 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
Insecten in de schijnwerpers - Natuurpunt Museum, Turnhout
13 december 2003 - 30 november 2005
 Insecten in de schijnwerpers - Natuurpunt Museum, Turnhout
Insecten zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Zonder insecten zou ons leven er immers helemaal anders uitzien of misschien zelfs onmogelijk worden.
Vele insecten zijn ongelooflijk mooi en hebben dikwijls intrigerende gewoontes en leefwijzen. Je kan dit zelf ervaren op je ontdekkingstocht in het Natuur.museum. Als rode draad doorheen de tentoonstelling worden insecten uit stripverhalen vergeleken met hun echte broers en zussen.

De tentoonstelling “Insecten in de schijnwerpers” biedt je daarom de kans om zelf deze wondere wereld te ontdekken. Op een interactieve en soms speelse wijze kan de bezoeker op eigen tempo heel wat opsteken over het leven van deze beestjes.

Reeds van bij de ingang komen mieren je tegemoet die je vervolgens verder door de tentoonstelling leiden.

Na een korte kennismaking met onze inheemse insecten leer je meer over de bouw en de functie van de verschillende lichaamsonderdelen van het insect. De enorme verscheidenheid aan voedingswijzen wordt geillustreerd met voorbeelden uit de wereld van deze ongewervelden én met die van de meer gekende gewervelde dieren, zoals vogels en zoogdieren.

Naast een beperkt stukje theoretische achtergrond zal je ook heel wat elementen zelf kunnen ervaren door te kijken, voelen, luisteren, ruiken, ....Je kan zelf uitproberen hoe insecten hun partner lokken: een ware uitdaging en minder makkelijk dan je denkt. Daarnaast kan je de wereld een keertje bekijken door de ogen van een insect en kan je ontdekken wat er juist gebeurt als een insect een bloem bezoekt.

Omdat insecten de grootste diergroep op onze wereldbol vormen, maken we enkel uitgebreid kennis met kleurrijke groepen zoals vlinders en libellen, met de soortenrijkste insectenorde namelijk de vliesvleugeligen en met de sterk geliefde lieveheersbeestjes.

Bron:www.tento.be

Meer info: Natuurpunt museum - Turnhout Graatakker 11 2300 Turnhout

t - +32 (0)14 47 29 55 f - +32 (0)14 47 29 51 e -museum@natuurpunt.be http://www.natuureducatie.be

Conservator : Joke Flour

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen