MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Januari - Licuala

454 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De warme decemberdagen met familie en vrienden zijn voorbij, de feestversiering wordt opgeruimd en de kerstboom met zijn groene gezelligheid gaat de deur uit. Dat kan leeg aanvoelen.

Hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe huisgenoot. Een trouwe partner waarbij je je goed voelt en die het leven in huis aangenamer maakt. Eentje die uniek is, niet moeilijk doet en de sfeer geeft waar jij naar op zoek bent. Een mooie woonplant zoals een gatenplant of een kamerlinde, een ficus of liever een exotische Licuala palm, want die is uitgeroepen tot Woonplant van de Maand januari. 

Waaier

De Licuala palm is een bijzondere verschijning en komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Noord Australië. Deze palm groeit niet snel, maar lijkt snel groter wanneer zijn enorme bladeren zich als een waaier ontvouwen. Palmen passen zich meestal goed aan binnens-huis. Beter dan je zou verwachten van deze exotische planten. Ze verdragen een flinke dosis verwaarlozing en zijn de investering, gezien hun lange levensduur, vaak meer dan waard. Maar kamerplanten zijn niet alleen mooi, ze dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving en verminderen stress. Wel zo prettig na de drukke decembermaand.

Passende pot

Bij je nieuwe kamerplant is ook de keuze van de pot belangrijk. Deze kan de plant een verrassende uitstraling geven. Van flitsend metaal, stijlvol zwart of trendy turquoise tot landelijk of romantisch. Een trouwe vriend verdient een mooie pot en een prominente plek in huis.

Tip

Palmen houden niet van ‘natte voeten’. Teveel water veroorzaakt zuurstofgebrek, waardoor de wortels verstikken wat de Licuala niet ten goede komt. Zorg dat het overtollig water goed weg kan lopen door een pot te gebruiken met drainage.   

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen